Șoferița care a mers patru kilometri pe contrasens pe Drumul Expres Craiova-Pitești, „soră” cu Dorel! A comis-o grav

0
1056

Femeia de 49 de ani venea dinspre Craiova și la sensul giratoriu de la intrarea în Balș, atât de naivă și pricepută a fost, încât s-a învârtit de câteva ori până să găsească intrarea pe Drumul Expres spre Slatina ca să ajungă la Pitești. A nimerit pe banda pe care a venit, pe contrasens, unde veneau cei din Slatina spre Balș. Mai era în mașină și cu sora ei, două deștepte din Pitești, ce au intrat pe contrasens pe Drumul Expres. Cineva a sesizat această tâmpenie și a sunat la 112.

Comisarul șef care răspunde de siguranța pe Drumul Expres Craiova-Pitești a luat legătura, prin stație, cu cel mai apropiat echipaj pe care l-a trimis în zonă. Înainte ca echipajul să ajungă în zonă, s-a primit și sesizarea că s-a produs un accident rutier. Un tir care circula regulamentar era depășit de o dubiță care a sesizat că ceva nu este în regulă și acesta a reușit să accelereze, să intre în fața tirului, și să evite accidentul. Celălalt autorturism, un logan, care era în spate, era și el în depășirea tirului și nu a avut timp suficient decât să tragă mult dreapta să nu intre în coliziune frontală.

După părerea noastră, șoferul tirului ar fi putut să facă mult mai mult, să tragă din timp dreapta, pentru că a sesizat că vine un nebun pe contrasens, astfel încât să-i permită șoferiței ce venea pe contrasens să evite accidentul.

Această treabă ține de conduita preventivă, ca să poți preveni atunci când lucrurile îți permit. În situația dată, șoferul de pe tir nu a luat toate măsurile necesare. Mașina șoferiței a acroșat cu partea din față loganul. Trei persoane au fost rănite, șoferul de pe logan, accidentat ușor, șoferița și sora acesteia, ce a fost luată cu elicopterul, pentru că aceasta suferă și de o altă boală. Cei care au venit să acorde primul ajutor nu au știut despre acest lucru și au crezut că este vorba despre un traumatism mult mai grav.

Comisarul șef, Bădița, personal a verificat modul în care sunt amplasate indicatoarele în acea zonă, chiar a suplimentat numărul lor. Astfel, zona este foarte bine semnalizată, nu se pune problema că nu există o semnalizare corespunzătoare. A fost vorba doar de prostia șoferiței din Argeș. Este primul accident grav ce are loc de la darea în folosință a acestui tronson Balș-Găneasa din Drumul Expres Craiova-Pitești.