Liberalii din Olt, în fața unei decizii cruciale

0
699

Adresându-se pesediștilor, Florin Cîțu le transmitea următorul avertisment: „După 25 septembrie va fi și mai rău pentru dvs. Am tranșat alegerile în PNL.De ce vă este frică, nu veți scăpa”. Această exprimare „tranșantă”, în care se făcea anunțul clar al confiscării partidului brătienilor, a oripilat sentimentele celor pentru care democrația încă mai contează. Dar nu și pe cele ale susținătorilor imberbului premier (abstracție făcând de barba lui). Deunăzi, într-o postare pe pagina sa de facebook, Alina Gorghiu reitera afirmația lui Cîțu și părea că mustește de satisfacția că PNL va avea, din 25 septembrie, un asemenea președinte cu sânge în instalație. Față de el, Ludovic Orban nu mai reprezintă decât un biet muribund care are nevoie de transfuzii serioase de sânge, ca să supraviețuiască politic.

Totuși, mai sunt încă lideri politici care mizează pe Orban, iar unul dintre ei pare să fie chiar președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu. În vederea marelui congres din 25 septembrie, toate organizațiile județene ale PNL sunt chemate să se pronunțe în legătură cu președintele filialei și delegații la congres. Dacă vechiul sau noul președinte de filială ține cu Orban sau Cîțu, e de presupus că și delegații din spatele lui vor vota la fel. Prin urmare, este foarte important cine este ales în funcția de președinte de organizație județeană. La noi, la Olt, se pare că singurul candidat la această funcție este actualul președinte, Liviu Voiculescu. Deci, e foarte probabil ca Oltul să voteze cu Orban.

După părerea mea personală, Liviu Voiculescu este persoana cea mai nepotrivită să conducă PNL Olt. Nu are prestanță, carismă, aplomb, nimic care să-l recomande în această funcție. În plus, o mai ia și pe arătură câteodată. De exemplu, la întrebarea „când vor veni și în Olt marile investiții”, răspunsul a fost halucinant: când și Oltul va vota cu PNL! Cel puțin pentru mine, este o enigmă cum a ajuns acest personaj să-i conducă pe liberalii din Olt. Unii spun că este omul lui Orban. Păi, la așa lider național, așa lider județean!

Cu toate acestea, îmi doresc ca liberalii din Olt să-l aleagă președinte tot pe Liviu Voiculescu, iar delegații la congres să fie dintre cei care merg în aceeași direcție. Adică Orban. Chiar dacă nu aceasta este cartea câștigătoare. Dar măcar vor avea conștiința împăcată c-au încercat să repună căruța istoriei liberale pe șleaul normalității. Că s-au opus distrugerii țării. Și a partidului. Cu Cîțu președinte al PNL, brătienii se vor răsuci atât în morminte, că tot pământul țării se va cutremura din toate plăcile lui tectonice. Cîțu este picătura care le va umple paharul răbdării. Și toată furia lor se va transmite subliminal în comportamentul românilor care vor înțelege, în sfîrșit, că e de preferat ciuma roșie în locul celei galbene. Că așa a fost dintotdeauna cu bietul popor român: n-a avut de ales decât între două rele și a trebuit să se resemneze cu răul mai mic. La fel ca și acum, liberalii: între Orban și Cîțu.

Gura păcătosului adevăr grăiește, spune o vorbă din popor. Cîțu, păcătosul, spunând că a tranșat alegerile în PNL, ne transmite, de fapt, că o forță ocultă i-a dat asigurări că-l va face președinte al PNL. De bună seamă, o forță în care are destulă încredere, de vreme ce, cu trei luni înainte de congres, a putut să se mândrească prostește cu tranșatul alegerilor. Iar culmea ridicolului a fost atinsă atunci când a putut să raționeze în felul următor: dacă poporul m-a vrut prim-ministru, nu se poate ca PNL să nu mă vrea președintele său. În plus, Cîțu este sprijinit pe față de președintele Klaus Iohannis care, la rândul lui, se știe că acționează la ordine din afară. Prin urmare, se mai poate vorbi de democrație în partidul brătienilor? Nu cumva cei 5000 de delegați la Congresul PNL din septembrie vor fi, de fapt, niște marionete votând pentru marioneta perfectă, pentru care vânzarea României la bucată este un simplu fapt divers?

Tocmai de aceea, aș vrea să-i exclud, dintre cei 5000, pe cei câțiva din PNL Olt care se vor duce la București precum spartanii lui Leonidas, la Termopile. Se vor duce la București să moară acolo, apărând cu cinste onoarea PNL care, cu Cîțu premier, s-a făcut preș în fața celor fără de țară și mamă, de la USR-PLUS. Apărându-l pe Orban în fața lui Cîțu, liberalii din Olt apără pământul românesc de cotropirea neomarxistă…

Constantin Smedescu