Doar o floare, Marconf SA, în lupta balastierelor!?

0
1305

A fost o desfășurare de forțe în această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, efectuând 34 de percheziții la firme din județ, Dolj, Argeș, Vâlcea, Prahova, Ilfov, Gorj, Caraș-Severin și Teleorman.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, în dosarul de evaziune fiscală și executare de activități miniere fără permis sau licență și continuarea extragerii de balast după suspendarea acordului de mediu este vizată firma Marconf din Piatra-Olt.

În Olt, perchezițiile au fost desfășurate în Slatina și Iancu Jianu, fiind ridicate mai multe documente.

Perchezițiile din această dimineață par să fie într-o strânsă corelație cu protestul ce a avut loc în urmă cu câteva zile, în centrul Capitalei, unde reprezentanții societății comerciale au afișat bannere cu mesaje acuzatoare la adresa mai multor oameni politici din Olt, pe care își consideră responsabili de problemele penale pe care omul de afaceri ce controlează Marconf, Gheorghe Bădiță, le are de ani buni.

Este evident că firma a fost afectată într-o perioadă în care mai mulți oameni de afaceri au fost supuși abuzurilor. Însă societatea ce a fost băgată în faliment nu este atât de curată precum se erijează reprezentanții ei și a dat, la rândul ei, mai multe țepe.

Cu un trecut deloc imaculat, nu este clar ce vrea să demonstreze prin acuzațiile și protestele organizate.

Oamenii politici spre care arată cu degetul reprezentanții Marconf, inclusiv de interese în zona în care opera firma din Piatra-Olt, pot acționa în instanță, pentru că acuzațiile nu au fost niciodată probate, și constituie subiectul unei infracțiuni grave de calomnie.

Din informațiile pe care le avem, politicienii acuzați nu doresc să intre în polemică și nici să-i acționeze în instanță pe cei aflați în spatele acestui scandal.

În județul Olt se află cea mai mare mafie din țară privind exploatarea acestor resurse minerale. Pe râul Olt și Olteț sunt multe abateri privind legalitatea transportului și exploatărilor pe linie de mediu. Au fost deschise multe balastierea încălcând legislația și nimeni nu a făcut nimic.

Să sperăm că „Dosarul Marconf” este doar început în războiul mafiei balastierelor. Investigațiile nu trebuie să se oprească doar la exemplul Marconf, pentru că sunt foarte multe alte balastiere care lucrează ilegal.

P.C.