5G, POLUARE ȘI PROVOCAREA FINALĂ

0
228

Septembrie 2019. De curând s-au redeschis școlile și grădinițele, iar peste câteva zile și facultățile își vor relua activitatea. Peste tot forfotă, agitație și culoare. Oameni ! VIAȚĂ !

Ei și ?! Poate veți zice… „Nimic deosebit !” Da, de acord. Totul pare în limita normalului. ÎNCĂ.
Cu toate acestea, în timp ce toți trăiesc în virtutea inerției, absorbiți de rutina, de grijile, necazurile și preocupările obișnuite, presărate din când în când de mici bucurii, realitatea se modifică pe neobservate. Acum câțiva ani încălzirea globală părea doar o poveste de speriat copiii… Azi însă a devenit o realitate cruntă. O resimțim cu toții prin modificările climatice tot mai evidente de la an la an. Omenirea începe să realizeze că este pe cale să se autodistrugă prin nesăbuință. Pentru că încălzirea planetei a fost cauzată de utilizarea fără discernământ și fără măsuri de precauție a resurselor sale. Efectul de seră creeat de norul de noxe, vizibil din cosmos, ce înfășoară planeta, este rezultatul poluării rezultate din activitățile industriale, dar și din arderea carburanților folosiți în industria auto. Dioxidul de carbon rezultat din respirația oamenilor și animalelor nu este atât de important cantitativ încât să sufoce planeta. Dar mizeria cauzată de lăcomie, risipă și lipsa de cumpătare a omului este.
Nu peste mult timp s-ar putea să nu mai avem anotimpuri. Decalajele termice de 10 grade sau chiar mai mult, de la o zi la alta vor deveni ceva tot mai frecvent. Fenomenele de vreme extremă vor deveni ceva obișnuit, iar existența omului și a vieții în general, pe Terra, tot mai dificilă. Am început să conștientizăm în final că am putea să fim martorii propriei dispariții ca specie și că timpul rămas pentru remedierea situației – cel puțin până la revenirea în parametrii normali, nu optimi, este extrem de puțin. Am putea să începem prin a reduce risipa casnică și producerea deșeurilor menajere. La nivel industrial filtrele de la coșurile de evacuare a noxelor se pot schimba mult mai frecvent, spre binele tuturor, pentru că respirăm cu toții același aer, iar industria auto va trebui să se axeze pe construirea de noi modele cât mai puțin poluante. De asemenea trebuie să învățăm că reciclând plasticul, metalul, sticla, hârtia, economisim. Doar așa mai câștigăm timp; aerul planetei are timp să se curețe, iar resursele sale sunt protejate și dăm șansa generațiilor viitoare la o viață normală.
Peste puțin timp vom primi o nouă provocare, care adăugată peste situația preexistentă va face suprafața Terrei cu adevărat nelocuibilă. Cu toții am auzit tot mai frecvent în ultima vreme despre utilizarea tehnologiei 5G. Unele companii de telefonie mobilă o folosesc deja, iar device-urile de emisie-recepție a sa ( telefoane mobile, tablete, etc) deja sunt comercializate în gamă tot mai largă. Ceea ce nu s-a înțeles însă este că această tehnologie trebuie introdusă treptat, pentru a nu fi nocivă. Din păcate, dorința de câștig rapid din industria telecomunicațiilor, nesocotind pericolele la care este expus orice organism viu când este nevoit să suporte acest tip de radiație s-ar putea să fie cauza colapsului vieții pe Terra. E drept că vom avea internet mult mai rapid, localizarea se va face mult mai eficient… Dar, cu ce preț ?! Un nou-născut nu va avea nicio șansă într-un astfel de mediu.
În viitorul apropiat se preconizează să se lanseze în spațiu 20.000 de sateliți de telecomunicații 5G care să orbiteze Terra. Cu alte cuvinte, planeta noastră – și în mod implicit, noi – va fi scăldată permanent într-un câmp electromagnetic de minim 7 până la 100 Gz, emis de acei sateliți.
În momentul de față acest câmp energetic este de doar maxim 6 Gz și deja este greu de suportat, mai ales în condiții de instabilitate atmosferică. O spun nenumăratele accidente vasculare (cardiace și cerebrale), chiar la persoane tinere, agitația pe care o resimt copiii permanent, starea inexplicabilă de rău ce ne cuprinde pe toți între anumite intervale orare. Dar când vom avea de înfruntat un câmp de radiații electromagnetice de câteva ori până la câteva zeci de ori mai mare, oare cum va fi ?!  Însă acest lucru nu trebuie să se întâmple.
OMENIA TREBUIE SĂ ÎNVINGĂ LĂCOMIA ! Iar cei ce se pregătesc să își umple buzunarele de pe urma profiturilor imense generate peste noapte de tehnologia 5G, să realizeze că acei bani nu vor folosi nimănui, dacă această tehnologie va fi adoptată în mod brutal, fără să ne lase timp să ne adaptăm. Pentru că specia umană este extrem de adaptabilă. ADN-ul nostru evoluează chiar și în cursul vieții individului, nu doar de la o generație la alta. Trăim pentru a evolua. EVOLUȚIA ESTE SENSUL ÎN SINE AL EXISTENȚEI ! Trebuie să ne creștem copiii astfel încât ei să devină mai mult decât suntem noi, nu neapărat să aibă mai mult decât am avut noi. Să fie mai buni, mai conștienți, mai înțelepți și să le protejăm existența și evoluția, oprind catastrofa ce se poate produce. Pentru că, altfel….
…ÎN ACELE CONDIȚII, GENERAȚIILE URMĂTOARE  NU VOR MAI EXISTA ! Supraîncărcarea câmpului electromagnetic al planetei va crește și mai mult instabilitatea atmosferică. Terra va fi o planetă stearpă, măturată de furtuni apocaliptice și zguduită de cutremure catastrofale ( pentru că masele enorme de apă din oceane, dislocate de furtuni, vor destabiliza plăcile tectonice de sub scoarța terestră, cauzând mișcarea acestora – cutremurele). Plecarea de pe planetă nu este o soluție…
….Pentru că…. e foarte posibil ca  PROVOCAREA FINALĂ – TREZIREA CONȘTIINȚEI EXISTENȚIALE – SĂ FIE SINGURA CALE DE SUPRAVIEȚUIRE, ultima șansă ce ni se mai dă ca specie .
…ȘI TREBUIE SĂ REALIZĂM, ÎN SFÂRȘIT, CĂ BANII NU VOR FI NICIODATĂ MAI IMPORTANȚI DECÂT VIAȚA !
KARA DENIZ