Primăria Corabia reia Festivalul „Corabia de aur”

0
354

După o pauză de doi ani din cauza pandemiei COVID, Primăria orașului Corabia reia organizarea Festivalului Național „Corabia de Aur”, ce va avea loc în perioada 15-18 septembrie.

Concursul se va desfășura în Piața Independenței din orașul Corabia, vineri, 16 septembrie, ora 19.00, la secțiunea muzică populară, și sâmbătă, 17 septembrie, ora 19.00, la secțiunea muzică ușoară.

Potrivit regulamentului de organizare, concurenții de la secțiunea muzică populară vor interpreta două melodii, din care una obligatoriu să fie fără acompaniament orchestral, o doină-baladă, specifice zonei pe care o reprezintă.

Festivalul este un concurs de interpretare individuală și nu sunt admise grupuri.

Concurentul ce va câștiga trofeul Corabia de Aur, la secțiunea muzică populară, va câștiga un premiu în valoare de 3.000 de lei, același premiu fiind oferit și interpretului declarat câștigător la secțiunea muzică ușoară.

Totodată, vor mai fi acordate trei premii, premiul I în valoare de 2.000 de lei, premiul II – 1.500 de lei și premiul III -1.000 de lei.

De a lungul timpului, Festivalul de la Corabia a fost o rampă de lansare pentru interpreți precum: Neta Soare, Steliana Sima, Constantin Enceanu, dar și Cătălin Crișan sau Elena Cârstea.

foto: arhivă