NOAPTEA MUZEELOR, la Muzeul Județean Olt

0
379
”Noaptea Muzeelor” este denumirea dată evenimentului anual cultural patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM), prin care numeroase muzee, în parteneriat cu diverse alte instituții de cultură, își deschid liber porțile, simultan, până târziu în noapte. Muzeul Județean Olt se alătură acestui eveniment și în noaptea de 13 spre 14 mai își deschide larg porțile pentru vizitatori.
”În fiecare an, sub titulatura de „Noaptea Muzeelor”, are loc evenimentul cultural patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM), prin care numeroase muzee, în parteneriat cu diverse alte instituții de cultură, își deschid liber porțile, simultan, până târziu în noapte. „Noaptea Muzeelor” este un eveniment la care participă mii de muzee şi instituţii culturale din 30 de ţări europene, România fiind participantă încă de la prima ediție.
Anul acesta, în noaptea de 13 spre 14 mai, Muzeul Județean Olt aprinde luminile și își deschide larg porțile pentru vizitatori.” transmite managerul Muzeului Județean Olt Gheorghe Smarandache.
Program:
În intervalul orar 18,00 – 19,00 va avea loc parada portului popular tradițional românesc, în parcul „Eugen Ionescu” din fața sediului muzeului.
În intervalul orar 19,30 – 24,00, concomitent cu vizitarea expozițiilor, se vor desfășura și ateliere de creație:
– Modelaj în lut și ardere experimentală în aer liber – Casa Muzeu „Gunka și Spiru Vergulescu”;
– „Înșir-te mărgărite” – confecționat brățări din mărgele;
– Scriere pe tăblițe cerate cu stillus-ul.
Vizitarea și participarea la atelierele de creație este gratuită.
Ora de intrare a ultimului vizitator este 24°°.