Lansare de carte: Graffiti – povestirile unui oraș

0
198

De câte ori vi s-a întâmplat să treceți pe lângă un graffiti și să zâmbiți citind mesajul pe care acesta vrea să îl transmită? Și de câte ori acest mesaj v-a rămas în minte mai mult decât momentul acelui zâmbet?

Volumul scris de Cristi Nedelcu pornește de la mai multe graffiti fotografiate pe ziduri. ”Tot ce este interzis este palpitant”, ”Adevărul nu mulți și-l pot permite”, ”Citește cărți, nu citate” sunt doar câteva dintre punctele de pornire într-o adevărată incursiune în partea nevăzută a unui oraș, cea a întâmplărilor, a poveștilor de dragoste, a trădărilor și a lacrimilor, într-un cuvânt a vieții care palpită și care ades lasă urme pe clădiri și pe străzi.

Autorul mărturisea ” Clădirile, străzile, gangurile sau piețele sunt tot atâtea locuri unde încep sau se termină întâmplări, fără ca locuitorii să știe că, poate, aceleași lucruri le-au trăit și alții înaintea lor și aceste lucruri au lăsat urme”.  

Despre povestirile care alcătuiesc volumul, Doina Ruști spune: ”Scrise cu talent, într-un stil fermecător, textele sale aduc o viziune complexă și personaje care nu se uită. ”, iar Xenia Negrea, cea care semnează și prefața volumului scrie ” Autorul ne arată alt drum, al jocului de-a povestea, al seducătorului ”cum ar fi dacă?”. (…) Scriitorul ne arată cum putem deschide această fereastră a reveriei, a bucuriei sensului, vieții, fereastra către poveștile lumii”.

Nu doar povestirile, ci și fotografiile din volum sunt realizate de Cristi Nedelcu. Excepție face o singură fotografie, cea care reprezintă lucrarea Iuliei Șchiopu, și care a fost elementul de pornire al povestirii ”Păpușa care face păpuși”.

Coperta și prima pagină sunt realizate de Cătălin Moraru și Cristian Scutaru în cadrul proiectului ZidArt Bacău.

Volumul a fost deja lansat la vânzare, iar doritorii îl pot comanda pe adresa comenzi@heydaybooks.ro, sau de pe pagina de facebook a editurii 

https://www.facebook.com/edituraheydaybooks.ro

Despre autor

Cristi Nedelcu (n. 1969, Craiova) – jurnalist, scriitor și blogger

A debutat în 1992 în revista Dilema și a colaborat cu mai multe reviste literare – DilemaScrisul RomânescMozaicul. În același timp a activat în presa scrisă (Cuvântul Libertății)în televiziune (Terra Sat Craiova, TVS Craiova, Alege TV) și la radio (Radio Sud)

În 2016 a obținut titlul de doctor în filologie cu teza Semiotica bancului.

În 2001 a obținut la Târgoviște premiul al II-lea la Concursul Național de Literatură pentru piesa De care parte a gratiilor?

A debutat editorial în 2006 cu volumul bilingv Însemnări despre Shakespeare/ Essays on Shakespeare, (editura AIUS) lansat în cadrul celei de-a V-a ediții a Festivalului Internațional Shakespeare. 

În 2006 a publicat volumul Canonul marginalului” (editura Reprograf), carte prezentată în cadrul ediției a II-a a Conferințe  Internaționale de Antropologie Antropoest. Tot în același an primit premiul Tiberiu Iliescu al revistei Mozaicul. 

În 2008 a publicat volumul de teatru Vești proaste” (editura AIUS), iar în 2013, la aceeași editură, cartea Lumea-ntreagă e o scenă/lumea-ntreagă e un show. Paradigme culturale ale societăților. Din 2010 estemembru al Uniunii Scriitorilor din România, iar din 2018 membru PEN Club.

Scrie pe blogul său, ”Graffiti pe nori”  – https://cristinedelcublog.wordpress.com/

Despre editură

Heyday Books este o editură nou-înființată de o echipă de entuziaste și pasionate de cărți care își propun să alăture marketingul profesionist cu literatura de calitate. Iulia Tosca, Iulia Gângă și Alina Vlad au pornit la drum cu convingerea că cititorii au nevoie de literatură și ea trebuie promovată cu mijloace moderne pentru a ajunge la public.

Primul volum apărut la această editură a fost al scriitoarei Dana Nichițelea din Bacău ”Povestea funcționarului care a devenit cuier, lansat în urmă cu o săptămână. 

”Graffiti” este al doilea volum scos de editură și până la finalul anului mai este preconizat să apară încă unul semnat de Aurel Dragoș Munteanu. În același timp, editura se află în permanentă căutare de scriitori aflați la început de drum. Manuscrisele pot fi trimise pe adresa manuscris@heyday.ro.

Lansarea volumului Graffiti va avea loc joi, 27februarie, ora 11,00 la Biblioteca Județeană ”Ion Minulescu din Slatina. Vor vorbi despre carte – scriitorul Dumitru Sârghie , Cristi Nedelcu și Iulia Tosca reprezentanta editurii Heyday Books.