Emilia Ghinescu și Nicu Paleru, spectacol de Rusalii, la Dobroteasa

0
292

După o absență de doi ani din cauza pandemiei COVID-19, tradiția continuă la Dobroteasa, satul Câmpu Mare, cea de-a XX-a ediție a Festivalului concurs al cetelor călușărești urmând să fie organizată de Rusalii, pe 12 iunie, în Târgul săptămânal din localitate.

Organizatorii i-au invitat pe îndrăgiții interpreți Emilia Ghinescu și Nicu Paleru.

În concurs vor evolua cetele călușarilor din Dobroteasa, Vitomirești, Verguleasa, Drăgoiești – Vâlcea, Valea Mare, Oporelu și Sâmburești, pentru ca în spectacolul extraordinar, pe lângă Emilia Ghinescu și Nicu Paleru, să mai evolueze artiști ai Ansamblului Folcloric „Doina Oltului” Slatina precum Ileana Lăceanu, Maria Ghinea, Neta Soare, Gabriel Zăvoeanu, Cătălin Bărbulescu și Daniel Roșoga. Acompaniamentul muzical este asigurat de Orchestra Ansamblului „Doina Oltului”, condusă de dirijorul Cristian Dumitru.

Petrecerea de Rusalii de la Dobroteasa este organizată sub egida Consiliului Județean Olt, prin Centrul Județean de Cultură și Artă Olt, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Dobroteasa și Parohia Câmpu Mare – Dobroteasa.