Cete de călușari, pe ulițele satelor

0
393

În cadrul Festivalului „Călușul Oltenesc”, ajuns la cea de a doua ediție, cete de călușari au ajuns duminică, 12 iunie, în cinci vetre etnofolclorice din județ: Brâncoveni, Giuvărăști, Fărcașele, Optași – Măgura și Dăneasa. Astfel, sute de călușari au jucat pe ulițele satelor, demonstrațiile din fiecare vatră urmând a se desfășura până pe 19 iunie.

Festivalul-concurs cu zeci de reprezentații în săptămâna Rusaliilor este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Olt, împreună cu Palatul Copiilor „Adrian Băran” din Slatina.

În comuna Brâncoveni, ziua a fost încheiată cu un concert susținut de artiști ai Ansamblului Folcloric Profesionist „Doina Oltului”.

Anul trecut, Festivalul „Călușului Oltenesc” s-a desfășurat în șase centre folclorice din principalele vetre călușărești ale județului Olt, după cum urmează: Vâlcele- la Târgul Săptămânal, Corbu – Școala Buzești, Osica de Sus – la Stadion, Brastavățu – Parc, Pleșoiu – Stadion și Sâmburești – la primărie.

Reamintim că, în perioada 22 – 26 iunie, Slatina va redeveni capitala călușului românesc, municipalitatea organizând Festivalul „Călușul Românesc”, ajuns la cea de-a XXII-a ediție.