Călușarii de la Osica de Jos au câștigat Concursul „Călușul Românesc”

0
167

Formația de călușari „Hora Florilor” din Osica de Jos a câștigat ediției a XXII-a a Concursului „Călușul Românesc”, ce a avut loc la Slatina, la finalul săptămânii trecute. Parcul Tineretului din municipiul Slatina a fost vineri și sâmbătă gazda celei de-a XXII-a ediții a Concursului Național al Copiilor „Călușul Românesc” .

Gala Laureaților a avut loc sâmbătă, organizatorii anunțând că formația de călușari din Osica de Jos, coordonată de primarul Marian Pistol și condusă de maestrul coregraf George Ghiță a lu’ Porumbelu’, a câștigat marele premiu, în total fiind acordate aproape 100 de premii.

După festivitatea de premiere a avut loc spectacolul de gală în care marii câștigători au evoluat.

La ediția din acest an au participat peste 2.000 de copii și tineri din 15 județe, dar și din Republica Moldova și Slovacia.

Surpriza din acest an de la „Călușul Românesc” de la Slatina a fost tabloul coregrafic „Hora Oltenească”, o horă a prieteniei jucată în sincron, în care s-au prins peste 1.000 de tineri și copii.

Concursul maraton s-a încheiat duminică, 26 iunie, cu spectacolul extraordinar oferit de Ansamblul Folcloric „Doina Oltului” Slatina.