Ansambluri din Moldova și Slovacia, la Concursul „Călușul Românesc” din Slatina

0
190

Peste 1.000 de copii au participat la repetițiile generale de vineri, 3 iunie, din Parcul Tineretului din Slatina, pentru ediția a XXII-a a Concursului Copiilor „Călușul Românesc”, ce va avea loc în perioada 22-26 iunie.

În acest an, organizatorii vor pregăti și o horă a prieteniei, în care se vor prinde  aproximativ 2.000 de copii, membri ai ansamblurilor folclorice din județ și din țară, dar și din Moldova și Slovacia.

„Sunt repetițiile generale pentru tabloul coregrafic care se va desfășura în deschiderea Concursului Național «Călușul Românesc» de la Slatina, ediția 22, care se va desfășura în perioada 22 – 26 iunie. Este un tablou, intitulat «Hora oltenească», o horă a prieteniei, a oltenilor cu celelalte zone folclorice din țară, cu elemente și pași din toate subzonele folclorice ale județului nostru. Așa cum am obișnuit slătinenii, la fiecare festival, la fiecare concurs, avem câte un tablou coregrafic pregătit. În această horă se vor strânge în jur de 2.000 de copii din județul Olt, din țară, dar și din Republica Moldova și Slovacia, care au reușit să o învețe. Pe această cale țin să mulțumesc tuturor directorilor de unități de învățământ și primarilor, bineînțeles Consiliului Județean și Primăriei Slatina pentru sprijinul acordat, în realizarea acestei manifestări”, a declarat Ilie Brăileanu, directorul Palatului Copiilor „Adrian Băran” Slatina.