AC DE CUPRU, obiectul săptămânii la Muzeul Județean Olt

0
149

Reprezentanții Muzeului Județean Olt îi invită pe cetățeni la sediul instituției pentru a afla istoria unor obiecte interesante, din mai multe epoci istorice, descoperite pe teritoriul județului Olt. Vedeta acestei săptămâni este un ac realizat din cupru, din perioada eneolitică, descoperit la Drăgănești-Olt, rar întâlnit în cercetările arheologice din județul Olt:

În expoziția de arheologie a Muzeului Județean Olt se păstrează un ac realizat din cupru, din perioada eneolitică, descoperit la Drăgănești-Olt, rar întâlnit în cercetările arheologice din județul Olt. Bara de cupru este circulară în secțiune (2,8 mm) și devine dreptunghiulară înspre volute (8,4 x 2 mm). Obiectul putea fi folosit atât ca unealtă cât și ca podoabă pentru prinderea părului sau a obiectelor vestimentare. Restaurare: Ion Marinică. Foto: Cătălin Stancu.

Dimensiuni: L = 142 mm.
Context: Drăgănești-Olt; 1984; S I; carou 4; -0,60 m.
Datare: Eneolitic, cultura Gumelnița.
Vă invităm să vizitați Muzeul Județean Olt, pentru a afla istoria unor obiecte interesante, din mai multe epoci istorice, descoperite pe teritoriul județului.” transmiste Mihaela Bleoancă – arheolog