3 metode prin care poți menține buna funcționalitate a mașinii tale

0
197

Decizia de a achiziționa o mașină nouă vine fie în urma unor experiențe mai puțin plăcute cu cele vechi, fie ulterior intrării în posesia unei sume generoase de bani. Indiferent de motivul care stă în spate, un autovehicul nou este o mare plăcere pentru un șofer pasionat. Cu toate acestea, în decursul timpului, funcționalitatea lui poate avea de suferit – din motive diverse, cum ar fi atingerea unui anumit număr de kilometri, rugina sau alte probleme ce nu țin de șofer. O mașină curată este fără nici un dubiu o investiție în buna funcționalitate a mașinii, la care se adaugă o serie de alte recomandări pe care le vom expune în rândurile de mai jos. Ei bine, în cazul în care vrei să descoperi cum să asiguri buna funcționalitate a autovehicului pe care îl folosești, ia în calcul metodele pe care le descriem în rândurile următoare.

Cunoaște activitățile ce trebuie întreprinse atunci când mașina ta atinge un anumit număr de kilometri

Unul dintre cele mai des întâlnite mituri cu privire la perfomanța motorului face referire la schimbarea uleiului de fiecare dată când parcurgi cu mașina 5.000 kilometri. În realitate, aceasta este o strategie de marketing folosită de multe service-uri auto pentru a determina șoferii să investească și în alte zone aferente autovehiculelor. În realitate, performanța motorului nu este afectată dacă acest lucru nu se realizează la 5.000 kilometri. Ceea ce trebuie să respecte fiecare șofer, însă, se regăsește în cartea tehnică, în interiorul căreia acesta va identifica tot ceea ce trebuie să facă – și când să facă. În cazul în care automobilul este unul modern, acesta dispune de un sistem de avertizare pentru ulei care este integrat în bord, astfel că va cunoaște tot timpul ce și când trebuie să facă.

Schimbarea filtrelor la momentul oportun

Problemele tehnice de la nivelul mașinii sunt deseori determinate de amânarea schimbării anumitor elemente din interiorul acesteia. Spre exemplu, între 8.000 și 12.000 este imperios necesar să schimbi atât uleiul, cât și filtrul. Intră pe acest site web și alege-l pe cel potrivit modelului mașinii tale, în așa fel încât funcționalitatea ei să nu fie afectată pe termen lung. Filtrul de aer al motorului trebuie, de asemenea, să fie schimbat atunci când mașina realizează 25.000 kilometri. Nu beneficiezi astfel doar de un consum optim de carburant, ci și de siguranța faptului că filtrul de aer al motorului nu este contaminat.

Înlocuirea bateriei – nici prea devreme, nici prea târziu

Motorul este cutia pandorei pentru mulți șoferi și chiar mecanici auto. Nu de puține ori auzim faptul că problemele tehnice de la nivelul mașinii se concentrează, de fapt, în jurul motorului. Pentru a le evita pe cât posibil și a te bucura de rezultatul scontat o perioadă mult mai lungă de timp, bateria trebuie să fie schimbată cât mai repede cu putință, dacă numărul de kilometri a atins 95.000. Nu doar că mașina ta va reuși să funcționeze în parametri optimi, dar oricine care se va urca la volanul autovehiculului îl va putea conduce fără nici un fel de problemă.
Orice mașină are o poveste, iar noi, în calitate de șoferi, o putem scurta sau prelungi. Buna funcționalitate a acesteia ține de modul în care proprietarul decide să o întrețină, iar mașina este cea care, în schimb, reușește să ne faciliteze accesul de la o destinație la alta.