ZONA UNITĂȚII MILITARE, „CEA MAI ȘMECHERĂ ZONĂ”

0
2410

Un parc ultramodern de peste trei hectare în care slătinenii, și nu numai, vor putea să se relaxeze și să practice sport. Este primul obiectiv care va fi construit de municipalitatea slătineană pe terenul fostei unități militare din apropierea Gării Slatina.

 Lucrările sunt deja în toi. Deși termenul de execuție este de doi ani, miercuri din discuțiile cu reprezentantul constructorului SC Old & New Construct Srl acesta estimează că, cel mai târziu la sfârșitul lunii iulie, investiție va fi finalizată. „Parcul se va întinde pe o suprafață de 3,2 hectare și va cuprinde două locuri mari de joacă, un teren multifuncțional, o pistă rotundă de alergare, din tartan, de 650 de metri, alei pietonale și o parcare de 250 de locuri care să deservească parcul. Inițial s-au anunțat 500 de locuri de parcare, dar 500 nu încap. Desi termenul de finalizare a parcului este de doi ani, noi sperăm în iunie-iulie să terminăm. Ce vedeți în momentul de față noi am făcut în două luni și a fost partea cea mai grea a investiției.  Practic, Mall-ul, cu Parcul și cu McDonald’s, această zonă va fi centrul orașului. Cei de la gară vor deveni mai șmecheri decât cei din centru”, a declarat administratorul firmei constructoare SC Old & New Construct Srl, Mircea Ungureanu.

Specialiștii estimează că odată cu finalizarea acestui obiectiv, prețul apartamentelor în zonă va crește chiar și cu 30-40 la sută. Astfel, dacă în prezent prețul unui imobil este de circa 50.000 de euro, după construirea parcului, prețurile vor ajunge undeva la 70.000 de euro. Am înțeles că pe aici prin jur nu mai vinde nimeni apartamentele în momentul acesta. Așteaptă să terminăm noi parcul, să înceapă Mall-ul și să crească prețurile. Adică eu cred că vor crește de la 50.000 la 70.000 de euro apartamentele în această zonă. Va fi cea mai șmecheră zonă, a adăugat Ungureanu.