Ziua oraşului Piatra Olt – moment de mare sărbătoare

Cea de a XV-a ediţie a Zilei Oraşului Piatra-Olt a avut loc de Sfinții Constantin și Elena. La eveniment au fost prezenți sute de locuitorii ai orașului dar și din zonele limitrofe care au vrut să sărbătorească într-o frumoasă zi.

0
697

Pe scenă au urcat reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, printre care: prefectul de Olt, Silviu Neacşu, Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, vicepreşedintele Virgil Delureanu, senatorul Renică Diaconescu, deputatul Marius Iancu, inspectorul şcolar general, Felicia Man, inspector şef ISC, Emil Albotă, directorul adjunct AFIR Oltenia, Daniel Bărbulescu, directorul DAJ Olt, Emil Marinescu, directorul economic al Spitalului Schitu-Greci, Ionuţ Ivan, consilierii judeţeni Adrian Bărbulete, Ilie Irimia, Adrian Iordache, Cătălin Grecu şi comisarul-şef al Gărzii de Mediu, Gheorghe Neacşa.

Ca în fiecare an, autorităţile locale au premiat cuplurile care au împlinit 50 de ani de la căsătorie. Familiile care o viaţă şi-au împărţit bune şi rele au fost premiate de Primăria Piatra Olt. Acestea au primit diplome și flori. Pe scena amplasată în centrul oraşului au urcat interpreţi şi dansatori care au fost responsabili cu voia bună. Primii care au deschis oficial această sărbătoare au fost chiar elevii de la unităţile şcolare din oraş care au luat parte la mai multe competiții sportive, dar şi mai mulţi artişti locali. La sărbătoarea oraşului au urcat pe scenă şi interpreţi naţionali Nicole Cherry & Band, Bosquito, Andreea Bănică, Elena Cuculici și Orchestra dar și celebrul Taraf de la Clejani. Sărbătoarea orașului a fost una care s-a încheiat târziu în noapte. „Mă bucur să fim astăzi împreună la acest eveniment frumos. Este o mare zi pentru dumneavoastră, dar și pentru mine. Ca de fiecare dată, suntem prezenţi la Piatra-Olt, la mine acasă, cu întreaga echipă politică şi administrativă a judeţului Olt. Aş vrea să-i chem, alături de mine pe scenă, pe toţi care fac parte din echipă. Toţi au venit în faţa dumneavoastră din respect, pentru că de fiecare dată, prin domnii primar şi viceprimar, prin colegii consilieri locali, atunci când v-am cerut sprijinul, aţi fost alături de noi. Vă mulţumim încă o dată! Suntem şi noi alături de dumneavoastră şi vom susţine administraţia locală în toate acţiunile pe care şi le vor propune. Astăzi este Sărbătoarea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena şi, iată că şi oraşul Piatra-Olt a adoptat această sărbătoare, vreau să spun şi eu «La mulţi ani!» tuturor celor care poartă numele de Constantin şi Elena. La mulţi ani Piatra-Olt!”, a punctat la evenimentul de la Piatra Olt, Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt. Tudor Udrescu, edilul oraşului și gazda evenimentului a vorbit și el cu noi despre evenimentul la care am fost prezenți.

,,Evenimentul este unul de excepţie. Suntem bucuroşi că vremea a ținut cu noi. Până la urmă, a fost de bun augur această zi pentru că, datorită Consiliului Local, s-a reuşit să mutăm acum Ziua Oraşului Piatra-Olt. A fost o zi superbă şi le mulţumesc artiştilor, maeştrilor care ne-au încântat cu prestaţiile de azi. Urez «La mulţi ani!» tuturor celor care poartă numele Constantin sau Elena şi tuturor celor prezenţi la acest eveniment. Am lucrat mult la organizarea acestei sărbători. Sperăm ca toată lumea prezentă aici se simte bine. Este un moment de sărbătoare și trebuie să ne comportăm ca atare”, a punctat edilul șef al orașului. Sărbătoarea s-a terminat târziu în noapte cu multă voie bună.