VIDEO. Se circulă pe Centura Slatinei

0
505

Prefectura Olt a anunțat că joi, 28 iulie 2022, ora 09.40, a fost deschis circulației rutiere un nou tronson al Drumului Expres Craiova – Pitești (DEx12), în lungime de 21 km, între localitățile Piatra Olt şi Valea Mare.

„Tronsonul dat în folosință astăzi joacă şi rolul de centură a municipiului Slatina şi va avea ca efect decongestionarea traficului rutier, adesea sufocant, de pe străzile Oituz şi Ionașcu ”, anunță Prefectura Olt.

În acest moment, au devenit operaționali 40 de kilometri din cei 121 de kilometri ai întregului Drum Expres, iar accesul pe tronsonul 2 se va face astfel:

– pe relația Craiova-Pitești, accesul se face din DN65, prin sensul giratoriu executat în apropiere de Balș;

– pe relația Pitești-Craiova, accesul se va face prin sensul giratoriu construit pe DN65, în apropiere de Slatina (la Valea Mare).

„O lucrare de infrastructură mare unică în istoria recentă a judeţului nostru, de după Revoluţia din 1989, care va avea, sunt convins, nu doar un impact economic pozitiv asupra economiei judeţului Olt, un impact benefic asupra condiţiilor de mediu din muncipiul Slatina, ci şi creşterea siguranţei rutiere pentru toţi participanţii la trafic. Finalizarea Tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova – Piteşti înseamnă, totodată,  realizarea unui angajament asumat de guvernele ultimilor trei ani de a contribui la dezvoltarea infrastructurii din judeţul nostru” a declarat prefectul judeţului Olt, Florin Constantin Homorean.