VIDEO. Proiect INEDIT pentru achiziționarea autobuzelor electrice care fac legătura între Caracal și comunele limitrofe

0
391

În dimineața zilei de joi, 24 februarie, a avut loc la Caracal, în incinta Primăriei, o întâlnire organizată de către edilul municipiului, Ion Doldurea, prin care s-a dat curs unei lăudabile inițiative.

Prin fonduri europene, în cadrul unei asocieri a orașului Caracal și a comunelor limitrofe: Stoenești, Fălcoiu, Dobrosloveni, Drăghiceni, Redea, Rotunda, Deveselu, Traianu, Fărcașele și Cezieni, prin această asociere să se modernizeze transportul în comun dintre aceste localități și municipiul Caracal. Este vorba de aderarea la Asociația Romanați SERV din care face parte municipiul Caracal și comuna Redea. La această asociație vor adera și celelalte localități enumerate mai sus.

După ce are loc înființarea acestei asociații, urmează să se depună dosarul pentru accesarea de fonduri europene în acest sens. Astfel, se vor achiziționa 12 sau chiar mai multe microbuze și autobuze, toate acestea fiind electrice. Deci, o noutate pentru transportul în comun din această zonă. Totodată, prin acest program european, se vor înființa stațiile prin care să fie încărcate aceste autovehicule, dar și stații pentru pasageri plus celelalte utilități necesare în acest sens.

La întâlnire, au fost prezenți primarii localităților incluse în acest proiect, dar și reprezentanți ai acestor primării, și s-a dat undă verde acestui important proiect. De fapt, acesta credem noi că este un prim pas prin care între Primăria Municipiului Caracal și celelalte comune limitrofe să se lanseze și alte proiecte pe linie de salubrizare, infrastructură, gaze, apă. Poate va avea loc chiar o asociere între aceste comune și municipiul Caracal privind zona metropolitană Caracal. Este o inițiativă căreia îi dorim succes!

”Autobuzele electrice de acest gen sunt scumpe și foarte scumpe, de două ori mai scumpe decât un autobuz clasic, cu același număr de locuri. În toate localitățile, au fost achiziționate autobuze electrice doar prin programe de acest gen. După semnarea cererii de finanțare, autoritățile au fost obligate să prezinte un contract de dezvoltare a acestui serviciu. Pentru acest lucru a fost un termen de un an, fiind extins la un an jumătate. În oricare dintre variante, se face un studiu pentru a se identifica modalitatea optimă care conține partea economică, părți tehnice și financiare.” au declarat partenerii acestui proiect.