VIDEO. Imagini spectaculoase cu noul podul rutier de pe râul Olt

0
1274

Lucrările la podul rutier de peste râul Olt de pe Drumul Expres Craiova – Slatina – Pitești sunt în plină derulare. Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova a făcut publice imagini spectaculoase cu podului rutier de la Balta Milcov.

La noul pod de peste râul Olt, care are o lungimea de peste 1,7 kilometri, au fost montate toate grinzile de beton, toate tablierele metalice, iar în prezent se execută lucrări de asamblare a elementelor prefabricate și lucrări la placa de suprabetonare.

Vorbim de un gigant cu 38 de deschidere, 304 grinzi de beton, lungimea unei grinzi de beton este de 40 de metri, greutatea unei grinzi este de 82 de tone, trei deschideri cu suprastructură din tablier metalic, greutatea tablierului de pe deschiderea centrală, pe o cale, depășește 175 de tone, iar greutatea totală a ansamblului, macara+tablier metalic, sare de 1.000 de tone.

„Tablierul are 53 de metri lungime și peste 160 de tone. Întreg ansamblu, tablier, macara + superlift, depășește 1.000 de tone”, au transmis reprezentanții DRDP Craiova.

Tronsoanele II și III ale Drumului Expres Craiova – Slatina – Pitești tranzitează județul Olt. Tronsonul II, Loturile 1 și 2, care începe de la limita județelor Dolj și Olt și trece pe teritoriile localităților Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Milcov, Slatina și Valea Mare, acesta incluzând și centurile de ocolire ale orașului Balș și municipiului Slatina, dar și Tronsonul III care tranzitează unitățile administrativ teritoriale Valea Mare, Priseaca, Scornicești, Optași Măgura, Tătulești și Colonești până la limita județelor Olt și Argeș.

Șoseaua de mare viteză are o lungime totală de 121,185 kilometri, valoarea estimată a întregului proiect fiind puțin peste 5,5 miliarde de lei, fiind finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020. Drumul Expres, care va avea o rută expresă cu câte două benzi pe sens ar urma să fie finalizată, conform proiectului, la sfârșitul anului 2023. Acesta va zece intersecții rutiere, 75 de poduri și pasaje, 25 de intersecții, 15 poduri și pasaje la noduri rutiere sau drumuri de legătură, 8,85 kilometri drumuri de legătură.