Tablete și laptopuri pentru patru unități de învățământ din Scornicești

0
118

Primăria Scornicești a obținut aprobarea cererii de finanțare a proiectului „Dotarea unităţilor de învăţământ din oraşul Scorniceşti pentru asigurarea accesului elevilor la procesul de învăţare în mediul online”, iar copiii de la patru unități școlare din localitate ar urma să intre în posesia de tablete, laptopuri și alte sisteme IT.

Proiectul a fost demarat în urmă cu un an.

 „Prin acest demers, demarat în urmă cu aproximativ un an, mi-am dorit achiziționarea echipamentelor necesare pentru Școala Gimnazială «Bircii», Școala Gimnazială «Nicolae Coculescu», Şcoala Gimnazială «Gheorghe Popescu», dar şi pentru Liceul Tehnologic «Constantin Brâncoveanu». Printre altele, vorbim despre tablete de uz şcolar, laptopuri, sisteme desktop plus monitor, camere web şi de videoconferinţe, echipament proiecţie şi o tablă interactivă”, spus primarul din Scornicești, Daniel Tudor.

Prin accesarea unui alt proiect, „Consolidarea capacităţii unităţilor de învăţământ din oraşul Scorniceşti în vederea gestionării situaţiei de pandemie generată de virusul SARS-COV-2”, autoritățile din Scornicești vor achiziționa materiale sanitare specifice combaterii pandemiei Coronavirus, respectiv măști de protecție, mănuși, dezinfectanți și multe altele