Slătinenii, termen până la 1 mai să depună declarația pentru gunoi, la Direcția Economică

0
2575

Până pe 1 mai, slătinenii trebuie să depună la Direcția Economică din cadrul Primăriei Slatina o declarație pentru a le fi stabilită taxa specială de salubritate. Această taxă a intrat în vigoare de la începutul acestei luni când a început colectarea deșeurilor în cadrul Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor, implementat de CJ Olt.

Directorul Direcției Economice Slatina, Alin Calotă, a precizat că pentru proprietarii imobilelor din Slatina care nu depun această declarație, impunerea taxei de gunoi se va face din oficiu. Taxa este de 11,74 de lei pe lună de persoană și este nevoie să fie declarați inclusiv copiii, indiferent de vârsta lor.

„Trebuie depusă o declarație la noi pe persoană fizică, proprietarul imobilului face declarația și acolo declară numărul de persoane care locuiesc acolo. Trebuie să fie declarați și copiii, se plătește aceeași taxă. Aceste declarații se depun până la 1 mai. Taxa este de 11,74 de lei de persoană, pe lună, se poate plăti pe tot anul, la casieriile noastre. Salubris nu încasează, doar la noi se poate plăti taxa, avem două casierii pregătite. Oamenii au început să vină. Cei care nu vin să depună declarația, o facem din oficiu, în baza informațiilor pe care le luăm de la Evidența Populației. Este aglomerat, sunt foarte mulți cei care vin în această perioadă să completeze această declarație”, a spus Alin Calotă.

Potrivit acestuia, dacă într-un imobil nu locuiește nicio persoană, proprietarul nu va plăti taxa la gunoi pentru acel imobil, completând în declarație „0 persoane”.

Salubris este operatorul unic de salubrizare din județul Olt, după ce a câștigat licitația, durata contractului fiind de opt ani. CJ Olt a anunțat la începutul lunii decembrie că a încheiat cu această firmă „Contractul de delegare prin concesiune a gestiunii activităților de colectare și transport a deșeurilor municipale și altor fluxuri de deșeuri, componente ale serviciului de salubrizare de pe raza județului Olt”.

Pentru comune, taxa specială de salubrizare este de 3,56lei/ lună de persoană.