ȘEDINȚĂ PE REPEDE ÎNAINTE LA CONSILIUL JUDEȚEAN OLT

0
561

Doar zece minute a durat ședința extraordinară a Consiliului Județean Olt, desfășurată luni, 8 martie.

Pe ordinea de zi au fost trei de proiecte de hotărâre, aleșii județeni votând la foc continuu, fără a face comentarii la vreunul dintre proiecte.

„Proiectul nr… Cine este pentru, împotrivă, abțineri?”, sunt singurele replici care s-au auzit toată ședința, rostite de președintele Consiliului Județean, Marius Oprescu

După doar 10 minute acesta a declarat ședința închisă.

Iată proiectele care au primit undă verde în ședința extraordinară de luni, 8 martie: Proiect de hotărâre cu privire la aprobarea utilizării în anul 2021 a excedentului anual al bugetului local, rezultat la încheierea exercițiului bugetar al anului 2020; Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Județean Olt nr.27/25.02.2021 cu privire la modificarea statului de funcții al Spitalului Județean de Urgență Slatina; Proiect de hotărâre cu privire la numirea Consiliului de Administrație al Muzeului Județean Olt.

La finalul ședinței, președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, a declarat, referitor la proiectul hotărâre cu privire la aprobarea utilizării în anul 2021 a excedentului anual al bugetului local, rezultat la încheierea exercițiului bugetar al anului 2020 că: Așa cum știți până la această dată bugetul nu este aprobat, iar în lipsa bugetului pentru plata investițiilor începute încă de anul trecut folosim o parte din excedentul pe care l-am avut anul trecut. Din acest excedent putem plăti până la 1/12 pe total lună așa cum este procedura până la aprobarea bugetului. Astfel, acești bani merg pentru plata unor facturi a investițiilor începute de anul trecut. Este vorba despre cinci milioane și ceva de lei care merg din excedent pentru dezvoltare, a spus șeful administrației județene.