Rețea de gaze, în patru comune din Olt. Banii vin prin Programul ”Anghel Saligny”

0
740

Comunele Cârlogani, Giuvărăști, Gârcov și Izbiceni vor avea rețea de gaze naturale, grație investițiilor prin Programul „Anghel Saligny”. Potrivit Ministerului Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, în comuna Cârlogani va avea loc o dezvoltare a rețelei de distribuție a gazelor naturale în vederea creșterii nivelului de flexibilitate, siguranță, valoarea întregului proiect fiind de 15.478.22, 45 lei.

Totodată, autoritățile au anunțat că printre proiectele selectate se numără și cele din comunele Giuvărăști, Gârcov și Izbiceni, unde va avea loc înființarea sistemului inteligent de distribuție de gaze naturale, valoarea investiției fiind de peste 47 de milioane de lei. Primarii din județul Olt urmează să semneze contractele de finanțare cu Ministerul Dezvoltării.

Ministerul Dezvoltării a aprobat toate cele 104 proiecte mature pentru distribuția gazelor, finanțate prin Programul ”Anghel Saligny”

Încă 31 de proiecte pentru investiții în realizarea, extinderea și modernizarea infrastructurii de distribuție a gazelor naturale, în valoare totală de 1.412.910.307,88 lei, finanțate prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, au fost aprobate marți, 14 iunie, de Ministerul Dezvoltării.

Acestea se alătură celor 73 de proiecte aprobate deja și care fac parte din categoria celor 104 proiecte mature care vizează dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale, depuse inițial la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, dar a căror valoare a excedat plafonul alocat POIM.

Prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, sunt alocate 65,5 miliarde de lei pentru extinderea și modernizarea rețelelor de drumuri, poduri, apă, canalizare și distribuția gazelor naturale.