Reprezentanții orașelor din județ, întâlnire, la CJ Olt, pentru accesarea fondurilor nerambursabile

0
304

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia a organizat miercuri, 15 iunie, în Sala Europa a CJ Olt, o întâlnire cu reprezentanții primăriilor din Slatina și Caracal, dar și de la Balș, Corabia, Scornicești, Drăgănești-Olt, Piatra-Olt și Potcoava.

Potrivit ADR Sud-Vest Oltenia, în cadrul întâlnirii de lucru, au fost prezentate prioritățile de finanțare ale POR Sud-Vest Oltenia 2021-2027 și a fost abordată tema dezvoltării urbane la nivelul Programului. De asemenea, a fost adus în discuție și stadiul pregătirii propunerilor de proiecte de la nivelul localităților urbane din județul Olt pentru POR Sud-Vest Oltenia 2021-2027.

Subiectele propuse dezbaterii au fost susținute de către Ștefan-Cătălin Catană, directorul general interimar al ADR Sud-Vest Oltenia, Marilena Alecu, directorul Direcției Politici Regionale și Comunicare, Magda Lungu, șeful Departamentului Gestionare Program, Simona Covrescu, șeful Departamentului Comunicare și Asistență Tehnică Beneficiari, și Gabriel Burada, șeful Compartimentului Programare și Dezvoltare Urbană.

„În contextul perioadei de programare 2021-2027, este important ca autoritățile publice locale din mediul urban să își definitiveze documentațiile de planificare strategică, astfel încât să răspundă nevoilor locale de dezvoltare, transpuse într-un portofoliu coerent de propuneri de proiecte prioritare, finanţabile din POR Sud-Vest Oltenia 2021-2027, precum și din orice altă sursă de finanțare”, se arată într-un comunicat al ADR Sud-Vest Oltenia.