Reîncep lucrările de reabilitare la Blocul Medicală de la Spitalul Slatina

0
128

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Slatina au anunțat vineri, 3 iunie, că lucrările de reabilitare la Corpul Medicală vor fi reluate, după ce timp de doi ani, pe perioada pandemiei, au fost sistate.

Managerul Spitalului Slatina, Angela Nicolae, a precizat că stadiul lucrărilor de execuție este de 50 al sută.

„Pavilionul Medicală beneficiază de un proiect de investiţii în valoare de aproximativ 8 milioane de lei, cu finanţare din bugetul judeţului Olt. Este în derulare acest proiect, stadiul de execuţie a lucrărilor este de 50%. Au fost finalizate etajele patru şi cinci, urmând 3, 2, 1 şi parter, plus montarea unui lift exterior. Această clădire a suferit cel mai mult în perioada pandemiei, dacă putem spune aşa. Lucrările au fost stopate complet, nu s-a lucrat deloc în cei doi ani, pentru că aşa cum bine ştiţi, în această clădire am relocat Secţia de Boli Infecţioase şi acolo au fost trataţi, în primele trei valuri, pacienţii COVID. Ulterior, în valul patru, le-am alocat şi întreg Pavilionul Infecţioase. Deci, în mod obiectiv, chiar nu s-au putut desfăşura lucrări de reabilitare sau modernizare. tot acest pavilion va beneficia de o a doua investiţie. Primul proiect vizează reabilitarea şi modernizarea interioară, iar al doilea proiect de investiţie, care sperăm să fie aprobat – CJ a aprobat depunerea proiectului de reabilitare termică pentru creşterea eficienţei energetice la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, Pavilionul Medicală – pentru a atragere fonduri prin PNRR”, a spus Angela Nicolae.

Constructorul care se ocupă de lucrările din Blocul Medicală se confruntă cu creșterea prețurilor materialelor de construcții, fiind probleme și cu furnizarea, pentru că nu mai sunt menținunte prețurile ofertate.

„Aşteptăm constructorul pentru că ordinul de începere a fost emis. Ne confruntăm cu o creştere a preţurilor materialelor de construcţii şi am fost înştiinţaţi de către constructor că au probleme cu furnizorii, nu se mai menţin preţurile ofertate. Sunt în organizare de şantier, noi îi aşteptăm, ei sunt în termenul de execuţie. Mai avem 19 luni pentru finalizarea proiectului”, a adăugat Angela Nicolae.