Primăriile din Olt primesc bani de la Consiliul Județean. Unde ajung cei mai mulți bani

0
1482

Consilierii judeţeni au aprobat, joi, repartizarea către oraşele şi comunele oltene a cotei de 7,5% din impozitul de venit pe anul 2019. Banii vor fi folosiți de primării pentru susținerea programelor de dezvoltare, pentru susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală și pentru cheltuielile de finanțare, pe care unitățile administrativ-teritoriale din județ în mod justificat, nu le pot finanța din veniturile proprii și din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale.

Astfel, Consiliul Judeţean (CJ) Olt a repartizat, joi, către primării suma de 28.492.000 lei reprezentând cota de 7,5% din impozitul pe venit.

Potrivit hotărârii consilierilor judeţeni, către primăriile de comună a fost alocată suma totală de 23.492.000 de lei, în timp ce către orașe și municpiii, în total, au fost alocați 5.000.000 de lei. Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Olt, Marius Oprescu, a declarat că repartizarea a fost făcută după o formulă de calcul stabilită cu primarii.  În consultarea pe care am avut-o cu primarii, conform legii, am stabilit următorul lucru: din total sume venituri proprii, plus cele primite de la Guvernul României, prin formula de buget scădem indemnizațiile cu handicap, scădem fondurile de salarii și fiecare localitate am stabilit noi că dacă are 600.000 de lei, înseamnă că are buget de funcționare. Vorbim de comune cu acest prag. Scăzând acest lucru cele care nu au 600.000 de lei au primit în completare, astfel încât să facă acești bani. Peste acești bani toate comunele au primit câte 100.000 de lei, indiferent de culoarea politică. La orașe s-a dat 500.000 de lei, la fiecare oraș indiferent de culoarea politică, iar municipiile au primit câte 1.000.000 de lei. Deci formula este simplă , nu este nici un fel de subiectivism în calculul acesteia. Ea este fundamentată pe realitățile care sunt publice, adică atât sumele primite de la Finanțe, cât și veniturile proprii din taxe și impozite locale ale localităților, a declarat Oprescu.

Iată lista completă cu localităţile şi cu sumele de care acestea beneficiază: