Peste 1.300 de elevi din Slatina s-au înscris la concursul de cultură generală „Disney Cup”

0
155

Peste 1.300 de elevi de la unități de învățământ din Slatina s-au înscris la concursul „Disney Cup”, ediția a XIV-a, proba de cultură generală desfășurându-se marți, 24 mai. Cei mai mulți elevi sunt de la clasa a V-a – 495, aceștia fiind urmați de cei de la clasa a VII-a – 434 și 390 sunt de la clasa a VI-a.

Cei mai buni 36 dintre ei, respectiv câte trei elevi câştigători de la fiecare instituție școlară slătineană, vor merge la Disneyland Paris. În excursia din capitala Franței vor merge și profesori însoțitori.

Cheltuielile de deplasare la Disneyland Paris, adică transport, cazare, masă, vizită, obiective turistice, tur oraș, asigurare de sănătate, vor fi suportate din bugetul local, Primăria Slatina alocând suma de 270.000 de lei.

În situaţia în care un elev care a efectuat excursia la Disneyland din ediţiile anterioare ale concursului Disney Cup obţine punctaj maxim la prezenta ediţie, acesta va fi premiat cu un premiu special în sumă de 700 lei (numai în situaţia în care acesta nu a mai beneficiat de premiul special), următorul clasat în ordinea punctajului urmând a efectua deplasarea la Disneyland. În situația în care un elev a efectuat excursia și a câștigat și premiul special în anii anteriori, dacă va fi desemnat câștigător a treia oară, va fi recompensat printr-o diplomă de participare, fără premiu în bani.