Parc auto pentru mașinile scoase la vânzare în Slatina

Slătinenii nu vor mai putea să își vândă mașinile pe toate străzile din Slatina. Autoritățile locale vor să amenajeze un parc auto unde slătinenii să îți expună gratuit mașinile pe care intenționează să le vândă. Cei care nu vor să își ducă mașinile în acest parc trebuie să plătească pentru expunerea lor pe domeniul public al orașului, potrivit noului regulament al Consiliul Local Slatina.

0
1907

Reprezentanţii municipalităţii spun că este normal ca cei care desfăşoară activităţi de comerţ pe raza municipiului Slatina să fie taxaţi, conform legislaţiei în vigoare. Taxa care trebuie plătită pentru un loc de parcare este de 4,50 lei pe metru pătrat, pe zi, care este taxa locală, adaptată după Codul Fiscal, cu privire la activităţile de comercializare pe domeniul public şi privat. Taxa se va achita la Direcţia Venituri din cadrul Direcţiei de Patrimoniu, slătinenii ajungând să plătească o sumă de peste 50 de lei pe zi. Parcul auto va fi amenjat pe strada Crisan, în zona cartierului Eugen Ionescu. Potrivit celor din conducerea locală a Primăriei Slatina constituie contravenţie ocuparea domeniului public sau privat al municipiului Slatina cu autovehicule scoase la vânzare fără a deţine acord de ocupare temporară a domeniului public sau fără ca acesta să fie afişat la loc vizibil şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei.

Veștile nu sunt bune nici pentru slătinenii care obișnuiesc să își parcheze mașinile neregulamentar! Primăria Slatina a stabilit noul regulament de parcare și ridicare a vehiculelor parcare neregulamentar pe raza municipiului. Slătinenii vor plăti pentru un loc de parcare  240 lei/an, adică 20 de lei /lună pentru persoane fizice și 840 lei/an, respectiv 70 lei/lună, pentru persoanele juridice. Cei care nu parchează regulamentar, iar maşina le este ridicată, transportată şi depozitată mai mult de 48 de ore trebuie să plătească 700 de lei pentru persoanele fizice și 1.400 de lei persoanele juridice. Dacă achită în mai puţin de 48 de ore slătinenii vor plăti jumătate din aceste sume. În plus, pentru fiecare zi de depozitare, după expirarea celor 48 de ore, aceștia vor scoate din buzunar câte 50 de lei.