Oprescu: „La rectificarea bugetară, UAT-urile din Olt au primit 6,6 milioane de lei, sumă ce urmează să fie repartizată după o formulă de la Finanțe”

0
395

Președintele CJ Olt, Marius Oprescu, a precizat că unitățile administrativ teritoriale (UAT) din județ au primit 6,6 milioane de lei, sumă ce urmează să fie repartizată după o formulă de la Finanțe. Totodată, Oprescu a declarat că forul județean nu a primit bani la această rectificarea bugetară.

„La rectificarea bugetară, UAT-urile din județul Olt au primit șase milioane șase sute, sumă ce urmează să fie repartizată, după o formulă de la Finanțe, prin ordin de ministru. Efectiv este o împărțeală după o formulă, nu știu exact cum vor arăta sume, pentru că nu am văzut acel ordin de ministru, nu a apărut până în momentul de față. CJ Olt nu a primit bani la această rectificare bugetară. În afară de suma pentru drumurile județene și 800 de mii de lei pentru căminele de bătrâni, alte sume CJ Olt nu a primit”, a spus Oprescu în urmă cu câteva zile.

Acesta a precizat că și primăriile conduse de primari PNL sunt nemulțumite de banii primiți la rectificarea bugetară.

„Aceasta a fost viziune Guvernul pentru toată țara în ceea ce privește UAT-urile, nu doar județul Olt a fost nedreptățit. Din păcate, nu au fost atenți la toate semnalele pe care le-au tras UAT-urile din țară, pentru că situația de la nivelul județului, atât comune, orașe este la fel în toată țara, nu numai la noi. Să știți că și UAT-urile conduse de primari PNL au aceleași probleme ca și ale noastre. Noi ne întâlnim permanent în cadrul structurilor asociative, toată lumea are aceleași probleme. Am făcut și o adresă scrisă, din păcate semnalele pe care le-am tras nu au fost auzite și aceasta a fost viziunea privind rectificarea bugetară”, a mai spus președintele CJ Olt.