Membrii ACoR, întâlnire „de foc” la Slatina

0
264

Membrii filialei județene ACoR s-au întâlnit joi- 4 mai 2017, pentru a discuta despre problemele actuale ale administrațiilor publice locale, dar și pentru a pune la punct unele detalii administrative.

Întâlnirea a avut loc în cortul amenajat  pe Dealul Grădiște din municipiul Slatina, cu începere de la orele 11:00. Prezenți la eveniment au fost Emil Drăghici, președintele ACoR România, Ion Dumitru, președintele ACoR Argeș, Tiutiu Gheorghe Florin, președinte ACoR- filiala Olt, Ilie Chitez, președinte executiv ACoR- filiala Olt, Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, deputați și senatori de Olt și majoritatea primarilor de comune înscrise în ACoR.

Pe ordinea de zi s-au aflat mai multe proiecte, printre cele mai importante fiind cel referitor la aprobarea bugetului filialei județene. Primarii olteni au aprobat în cadrul întâlnirii bugetul de venituri și cheltuieli al Asociației Comunelor din România, filiala Olt, pe anul 2017. „Bugetul de venituri și cheltuieli pe anul în curs al ACoR-filiala Olt este de 604.800 de lei, ceea ce înseamnă undeva la 50.400 lei pe lună. Cea mai mare parte din această sumă este utilizată pentru plata salariilor, dar și pentru cheltuielile de funcționare. Bugetul ACoR este format din cotizația  fiecărei primării către filiala ACoR, de aceea este foarte important ca fiecare primărie să fie la zi cu plata acestor contribuții. Fiecare primar care face parte din ACoR știe cât de importantă este această asociație pentru dezvolarea administrațiilor publice locale. Prin intermediul ACoR, fiecare comună are posibilitatea de a-și construi în cadrul acestei filiale identitatea locală, cu ajutorul membrilor asociației. Cu cât suntem mai mulți și mai uniți, cu atât suntem mai puternici și vom putea înregistra și progrese la nivelul fiecărei comune, a declarat în cadrul întâlnirii Tiutiu Gheorghe Florin, președintele ACoR-filiala Olt.

Despre cât de importantă este comunicarea între primării a vorbit în cadrul întâlnirii și președintele ACoR România, Emil Drăghici. „Am colaborat cu o parte dintre primarii olteni și am avut rezultate bune. Este adevărat că nu avem în prezent o salarizare bună la nivelul administrațiilor publice locale și de aici apare uneori și dezinteresul din partea angajaților, însă, pentru remedierea fiecărei probleme este nevoie de o strânsă comunicare și implicare din partea primăriilor, pentru fiecare proiect important sau activitate desfășurată. Unde există cooperare cu siguranță vor apărea și rezultate mai bunea declarat acesta.

Primarii și-au exprimat și ei nemulțumirile în cadrul acestei întâlniri. Nemulțumirile edililor sunt în primul rând cele legate de salarizare și au cerut pe această cale reprezentanților județului nostru în Parlamentul României să ia măsuri pentru remedierea acestei situații.

Mădălina Stîlpeanu