Marius Oprescu, despre proiectele PNRR: Până la finalul anului 2023, contractul de execuție trebuie să fie semnat

1
266

Președintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat luni, 20 iunie, că își dorește ca traseul proiectelor depuse prin Programul Național de Redresare și Reziliență să fie cât mai scurt, mai ales că, potrivit legislației, până la finalul anului 2023 contractele de execuție ar trebui să fie semnate.

„Sperăm ca PNRR să fie operabil, în ceea ce ne privește, am depus niște proiecte, pe anvelopare, sunt cinci proiecte. Până acum lucrurile nu s-au mișcat, le-am depus, s-a închis sesiunea și atât. Nu ne-au spus nimic… termenul este foarte strâns, acolo sunt indicatori importanți. Până la finalul anului 2023 trebuie să ai contractul de execuție semnat, asta înseamnă că specialiștii de la Fonduri Europene să ne dea răspunsul pe cele cinci proiecte, dacă sunt eligibile, noi să le scoatem pe toate la licitație și să finalizăm cu tot cu contestații, să semnăm contractul până la finalul anului viitor”, a spus Oprescu.

Cât despre Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, Oprescu își dorește ca totul să meargă cât mai repede, mai ales că au fost clarificate unele lucruri.

„Termenul este la fel de strâns și pe Anghel Saligny, în perioada următoare, în maximum o lună, lista cu localitățile din județul Olt va fi publică pe site-ul Ministerului Dezvoltării. În cadrul Coaliției, nu s-au înțeles de la început pe indicatorii după care se alocă sumele către județe, ele au suferit modificări de a lungul timpului… trei partide, fiecare încearcă să stabilească indicatorii după cum îi convine mai bine. S-au finalizat aceste lucruri, în cadrul Ministerului au avut loc niște modificări, în sensul că s-au pus limite superioare, astfel încât să nu treacă proiecte foarte mari, ca să ajungă banii pentru cât mai multe localități. Localitățile sub 2.000 de locuitori sunt și ele eligibile pentru canalizare. În perioada următoare, au început evaluările, vedem exact cum se încadrează fiecare localitate și în cel mult o lună vom avea lista finală”, a adăugat Oprescu.

1 COMENTARIU

 1. Cata demogogie ai, dle Oprescu…Asa cum respiri!
  Asa cum ai invatat de la predecesorii tai..Toma, Stanescu&comp…..
  Un singur exemplu : ,,În cadrul Coaliției, nu s-au înțeles de la început pe indicatorii după care se alocă sumele către județe, ele au suferit modificări de a lungul timpului… trei partide, fiecare încearcă să stabilească indicatorii după cum îi convine mai bine. S-au finalizat aceste lucruri, în cadrul Ministerului au avut loc niște modificări, în sensul că s-au pus limite superioare, astfel încât să nu treacă proiecte foarte mari, ca să ajungă banii pentru cât mai multe localități. Localitățile sub 2.000 de locuitori sunt și ele eligibile pentru canalizare.
  Până la finalul anului 2023 trebuie să ai contractul de execuție semnat,,…..
  Iata cum struto-camila PSD-PNL-UDMR nu se intelege in coalitie pe banii europeni (cata nesimtire!!!!) iar contractele trebuie finalizate pana la sfarsitul anului 2023….
  DAR DE CE NU PANA LA SFARSITUL ANULUI 2022?
  CE MAI VRETI, NENOROCITILOR?
  SA MURIM CAT MAI MULTI? SA NU AVEM CANALIZARI SI APA DE BAUT IN COMUNE?
  RUSINE, HOTILOR…….SUNTETI JALNICI SI NESIMTITI!
  SA VA DEA DUMNEZEU DUPA SUFLET SI…DUPA ELENA UDREA!
  HUOOOOOOOOOOOOOOOO……

Comentariile sunt închise.