Luna viitoare începe dezinsecția la Slatina

Dezinsecția pe raza municipiului Slatina va începe în luna iunie, tratamentele urmând a fi aplicate lunar, până în septembrie.

0
122

Prima etapă a acțiunilor de dezinsecție va începe de luna viitoare, iar acestea vor fi aplicate atât la nivelul solului cât și prin pulverizare aeriană.  „Acțiunea de dezinsecție (combatere împotriva insectelor – inclusiv țânțari și căpușe) va începe în cursul lunii iunie, conform legii în domeniu care prevede ca acțiunea să aibă loc doar după stabilizarea temperaturilor la un prag crescut de peste 20 grade Celsius. Anul acesta vor avea loc 4 raiduri, ca și anul trecut: în lunile iunie, iulie, august, septembrie. Acțiunea va avea loc dimineața și seara atât la nivelul solului – cu atomizoare, dar și avio, prin intermediul unor avioane special dotate cu rezervoare ce vor pulveriza substanțele chimice folosite în asemenea acțiuni, substanțe inofensive pentru oma declarat Mugurel Manea, purtător de cuvânt în cadrul Primăriei Slatina.  Serviciile de deratizare și dezinsecție sunt asigurate de o firmă specializată din Ploiești, care are contract cu Primăria Slatina. Anul trecut, autoritățile locale au plătit 730.000 lei pentru aceste servicii.

Și asociaţiile de proprietari au fost îndemnate să asigure dezinsecţia în spaţiile pe care le administrează. Cei din conducerea locală a municipiului Slatina recomandă asociaţiilor de locatari să efectueze tratamentele împotriva ţânţarilor în aceeaşi perioadă, astfel încât dezinsecţia să fie cât mai eficientă. Altfel, ţânţarii din jurul blocurilor se vor ascunde în subsolurile inundate sau în interiorul scărilor.