Locurile de joacă din Slatina vor fi reabilitate

0
285

Problema locurilor de joacă pare că a devenit o problemă națională. Dacă în țară, în multe locuri se pot întâlnii adevărate capcane pentru cei mici, nici noi, slătinenii nu puteam rămâne mai prejos.

Deși au fost modernizate în proporție de peste 90%, multe spații de joacă din municipiul Slatina au ajuns deja într-un stadiu avansat de degradare. Problema mare nu vine neapărat din faptul că acestea au fost prost făcute, ci mai degrabă din lipsa de educație a celor care le-au frecventat în decursul ultimilor ani. Nu vorbim de cei mici, ei nu au nicio vină suntem convinși că știu cum să folosească, vorbim însă de cei aflați acum la adolescență care din răutate și prostie, ori frustrare ajung pur și simplu să vandalizeze aceste spații de joacă.

Poate că autoritățile ar trebui să se implice mai mult pentru găsirea acestor… infractori, aici vorbim despre polițiștii comunitari care în urma raziilor pot descoperi cine se face vinovat de aceste fapte de vandalism. O altă probleme cu care municipalitatea s-a confruntat mai mereu a fost gunoiul lăsat în aceste locuri de joacă. Mulți dintre cei care le frecventează aruncă pe jos tot felul de sticle de apă, suc, uneori și băuturi alcoolice sau pungi de plastic de la ceea ce consumă.

Reprezentanții Primăriei din Slatina au inventariat aceste locuri de joacă cu probleme și susțin că în cel mai scurt timp vor începe repararea lor. Așadar toate cele 47 de locuri de joacă cu probleme vor fi reabilitate. Vorbim inclusiv despre schimbarea mobilierului urban, acolo unde este nevoie și până la înlocuirea toboganelor şi celor câteva elementele deteriorate care au fost identificate în urma evaluărilor făcute în urmă cu ceva timp.