Liceul “Ioniță Asan” Caracal consolidat și restaurat cu 100 milioane lei

0
246

Edilul municipiului Caracal, Ion Doldurea, a semnat contractul de finanțare pentru restaurarea, consolidarea și dotarea Liceului Teoretic “Ioniță Asan” Caracal.

Încadrat în categoria de risc seismic 1 și totodată cel mai vechi liceu din municipiu, Corpul 1 al liceului va fi consolidat, restaurat și dotat prin Programul național de investiții “Școli sigure și sănătate”, implementat de Ministerul Dezvoltării.

Proiectul are o valoare de aproape 20 milioane de euro.

Lucrările prevăzute în proiect includ: consolidarea și renovarea clădirilor, a acoperișurilor, repararea și modernizarea claselor, laboratoarelor și a spațiilor auxiliare.

Astfel, Liceul ”Ioniță Asan”, unul dintre liceele de tradiție ale Olteniei, va deveni o unitate de învățământ ultramodernă, dotat la cele mai înalte standarde și va oferi elevilor spații didactice atractive și curate.

Consemnez cu bucurie încă un succes important pentru dezvoltarea orașului meu: semnarea contractului de finanțare a proiectului de investiții destinat consolidării, reabilitării și dotării Liceului ”Ioniță Asan”. Sunt alături și susțin inițiativele primarului comunității noastre, Ion Doldurea, care a reușit în doar 3 ani să atragă pentru dezvoltarea Municipiului Caracal 107 milioane de euro.
Îmbucurător este că pentru acest an Primăria mai are depuse proiecte în valoare de 82 milioane de euro”. a afirmat Adrian Chesnoiu, deputat PSD.

În urma unei expertize pe care a cerut-o Primăria municipiului Caracal, Liceul Teoretic „Ioniță Asan” Caracal a fost încadrat în clasa de risc seismic 1 și aproape 800 de elevi au fost mutați, în vara anului trecut, din clădirea care nu mai este sigură într-un alt corp.

Marilena Vasile