IZBICENI: COMUNĂ BOGATĂ, PROST GOSPODĂRITĂ!

1
1030

Localitatea IZBICENI este una dintre cele mai mari și bogate comune din județul Olt. Primarul GULIE MARIAN, din păcate, nu a reușit să-i dea strălucirea și eleganța edilitară pe care o merită harnicii ei locuitori.

Mai în glumă, mai în serios, nu-i folosesc porecla de URSUL PANDA atunci când vine vorba de numele edilului lor.

Este, credem și noi, justificată dacă ar fi să ne luăm după numărul de ore pe care primarul le petrece zilnic la biroul său.

Rar se întâmplă ca acesta să se deplaseze în afara primăriei, așa cum fac ceilalți primari: București, Craiova, Slatina, pentru impulsionarea acțiunilor de accesare Fonduri Europene, Guvernamentale sau județene!

Comuna este printre cele mai renumite din țară la producția de legume: roșii, ardei, vinete etc.

Oamenii doar prin muncă au reușit să fie prosperi, iar unii și-au deschis tot felul de afaceri locale.

Numai că, primarul lor nu a reușit să acceseze fondurile necesare pentru a le asfalta străzile și să sistematizeze drumul județean cu trotuare, șanțuri de prelevarea apelor pluviale.

Comuna nu are încă apă potabilă, canalizare, nu iluminat public și nimic concret pentru aducțiunea de gaze naturale.

Circulația rutieră și pietonală locală este haotică, impardonabil de periculoasă, mai ales în ziua când aici are loc târgul săptămânal.

Ești izbit, mai ales dacă vii pentru prima dată în Izbiceni, de mizerie strafală, de circulație rutieră dezordonată, de lipsa trotoarelor și faptul că acostamentele sunt pline cu gropi, noroi, mașini și marfă care le blochează, aproape permanent.

Nu există o mare diferență între Izbiceniul de azi -ne referim la aspectele edilitare – și o localitate (târgușor) de acum 100 de ani!

Într-un sondaj făcut recent de un partid politic, primarul Gulie Marian este dominat de un al pretendent la primăria Izbiceni.

Ceea ce trebuie să-l pună pe gânduri pe actualul edil, măcar acum pe ultima … sută de metri până la alegerile de anul viitor.

P. Calciu

 

1 COMENTARIU

Comments are closed.