Comuna Grojdibodu este situată în partea de sud a județului Olt, se învecinează cu fluviul Dunărea și în ultimii ani a devenit una dintre cele mai prospere și frumoase localități din județ. Acest lucru este datorat și echipei care conduce această comună, fiind vorba despre primarul comunei, Adrian Viorel Căpriță și viceprimarul Doru Iovancea. Ambii sunt oameni cu o pregătire superioară, oameni cu experiență în administrare, oameni care au demonstrat în acești ani că pot face dintr-o localitate rurală o localitate asemănătoare unui oraș. Putem spune, dacă nu greșim, că aici locuitorii au toate condițiile pe care le au oamenii din unele orașe ale țării.
Comuna Grojdibodu are actualmente aproape 3.000 de locuitori. Ca în mai toate zonele, natalitatea a scăzut, oamenii și-au părăsit locurile natale și au ales drumul țărilor străine pentru un trai mai bun, pentru prosperitate și, din păcate, mulți dintre ei nu se vor mai întoarce în aceste locuri.
În Grojdibodu se află cea mai mare capacitate de panouri fotovoltaice din România, care se întinde pe o suprafață de 32 hectare.
Domnule primar, pe zi ce trece, comuna Grojdibodu arată tot mai frumoasă și cu realizări care fac viața locuitorilor mai bună. Ce anume mai trebuie făcut în perioada următoare pentru ca satul să se apropie mai mult de de condițiile oferite de către oraș?
Avem aprobat un proiect din fonduri europene, de două milioane euro, pe care am reușit să-l obținem printre cei șase mari beneficiari din România. Rezolvăm o problemă importantă: apă și canal în Grojdibodu, adică încă 14 kilometri pe care-i alăturăm celor 27 kilometri existenți.
Cum stați cu asfaltarea străzilor și ulițelor?
Prin Programul de Dezvoltare al Localităților avem aprobat un proiect pentru realizarea a 6,7 km de asfaltare. Investiția de 63 de miliarde (vechi) va începe să se realizeze prin vară și pot spune că, practic, toată comuna va fi asfaltată.
Există în comună rețea de apă, canalizare, drumuri asfaltate, școli modern, cămin cultural frumos, dar gazul metan este o… fata morgana?
Visele uneori pot devein reale, așa că ceea ce părea irealizabil în această problem va devein obiectiv realizat. Noi, cu primăriile din zonă și din județul Dolj, din apropiere ne-am întânit la Dăbuleni și am hotărât să ne asociem într-un proiect prin care TRANSGAZ să realizeze aducțiunea de gaz metan de la Corabia până la Dăbuleni, Bechet, Sadova. Deci credem că în câțiva ani vom reuși să folosim în locuințe gazul metan.
Domnule primar, ce alte obiective mai aveți în viitorul apropiat?
Prin PNDL avem aprobat un proiect de 18 miliarde lei prin care să reabilităm grădinița din satul Grojdibodu. Vom demola grădinița din satul Hotaru, veche și de risc major, și vom face una nouă, modernă, dotată după toate normele la nivel european. Aici, cei peste 20 de copii, vor avea condiții și utilități la cele mai înalte standarde europene. Mai avem cuprins în proiect realizarea unei săli de evenimente, în clădirea aflată vis-a-vis de sediul primăriei: nunți, botezuri etc. Trebuie să rezolvăm problema cu căminul cultural, n-am putut efectua recepția din cauza unui bazin de apă (70 metri cubi), care a suferit la montaj unele avarii. Dorim să achiziționăm , pentru intervenții pe timp de iarnă, a unei autoutilitare ”UNIMOG” aproape 60 000 euro din Fonduri Europene și 27 000 aport din partea Primăriei Grojdibodu.
Domnule primar, cum colaborați cu consiliul local, salariații din primărie?
Cu domnul viceprimar Doru Iovancea există o relație specială de lucru, ne ajutăm, completăm și respectăm reciproc. Avem o primărie modernă, unde salariații lucrează de plăcere, în condiții bune și pot spune că atmosfera de aici este una foarte plăcută.
P.C.