Moțiunea de cenzură a fost adoptată; Guvernul Dăncilă a PICAT

0
649

Ziua de joi, 10 octombrie 2019, a fost ziua în care cetățenii României în frunte cu parlamentarii,dar și cu membrii guvernului Dăncilă au stat cu sufletul la dură din cauza Moțiunii de cenzură. Pentru a trece, Moțiunea avea nevoie de 233 de voturi, însă, numărătoarea a arătat o surpriză uriașă pentru guvernanți: moțiunea a trecut cu 238 de voturi pentru.

Moțiunea de cenzură inițiată de PNL și susținută de parlamentarii din opoziție a fost adoptată în Parlament. Din acest moment, Guvernul a picat și se vor iniția consultări pentru constituirea unui alt Cabinet.

Eu cred că România are nevoie de seriozitate, de competență, de cinste, de onestitate, de corectitudine și de programe raționale care să servească cetățeanul. Primul pas s-a încheiat. Sunt convins că fiecare partid va decide în forurile statutare care va fi poziția. Declarațiile privitoare la ceea ce vom face și mandatul cu care vom merge la Cotroceni le vom da numai după BPN-ul de mâine. Se știe foarte bine că dacă vom fi chemați să facem guvernul, persoana desemnată pentru a fi premier este persoana mea„, a declarat liderul PNL, Ludovic Orban.

Guvernul Dăncilă nu mai e. A intrat în istorie și foarte sus în topul cabinetelor incompetente de care această țară a avut parte. Nu e niciun motiv să sărbătorim. Fiecare zi pe care martorii lui Dragnea au petrecut-o în Palatul Victoria a fost o zi pierdută.

Lecția pe care trebuie să o reținem e că niciodată acestor oameni nu trebuie să li se mai dea șanse. Nu fac decât să fure, ce nu fură distrug și ce nu pot distruge compromit.

Nu am votat împotriva lui Dăncilă ca să vină Ponta la putere. Nu am votat pentru guverne care să continue criza politică. Am votat pentru claritate și rezolvarea crizei.

Privim spre viitor. Soluția sunt anticipatele. Ne întoarcem la popor, poporul are întotdeauna dreptate”, a precizat Dan Barna.

Victor Ponta, liderul PRO România, după aflarea rezultatului final a declarat: „Mă bucur că am salvat România și social-democrația de cel mai ciudat lider, Viorica Dăcilă. Noi am avut 32 de voturi și înțeleg că a trecut la șase. Mă apuc de treabă și sper să constituim cât mai repede un guvern. Domnul Iohannis nu mi-o va oferi nicidată„.

Prima reacție a lui Dăncilă, după ce Guvernul a picat a fost: „Moțiunea de cenzură a trecut. Au fost și colegi care au votat. Nu este o problemă. Plecăm cu datoria împlinită, am reușit să îndeplinim foarte multe obiective din programul de guvernare. Le doresc celorlalți să vină în plen cu o nouă formulă guvernamentală. Fac apel la președintele României să nominalizeze cât mai curând un premier, astfel încât să-și asume guvernarea”.