Grădiniță modernă în Scornicești, printr-un proiect cu finanțare europeană

0
192

Grădinița cu program prelungit din satul Mărgineni-Slobozia, ce aparține orașului Scornicești, a fost reabilitată și modernizată la standarde europene. Finanțarea a venit prin Programul Operațional Regional 2014-2020, proiectul implementat de Primăria orașului Scornicești având o valoare totală de 3,4 milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de 2,5 milioane de lei.

Astfel, Grădinița din satul Mărgineni-Slobozia a fost reabilitată termică, instalaţiile de apă, electricitate şi încălzire au fost înlocuite, fiind instalate panouri solare/fotovoltaice.

„Este o investiție foarte dragă nouă, prin care s-a obţinut o eficienţă energetică crescută a clădirii în care îşi desfăşoară activitatea grădiniţa. Am reușit, cu banii atrași prin Programul Operațional Regional, să scădem consumul anual de energie și emisiile de gaze cu efect de seră, dar şi să transformăm grădinița într-una care oferă cele mai bune condiții pentru educație”, a declarat domnul Daniel Tudor, primarul orașului Scornicești, potrivit Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia.