Emil Moț: tablete, laptop-uri, calculatoare, proiectoare, ecrane de proiecție, routere wireless pentru școli

0
189

Pentru Emil Moț, edilul municipiului Slatina, învățământul a fost și va rămâne o prioritate, fapt demnstrat de acțiunile pe care acesta le implementează la nivelul unităților de învățământ din oraș.

Astfel, prin intermediul celui mai recent proiectul implementat, „E-EDUCAŢIE în unitățile din învățământul preuniversitar din Municipiul Slatina”, în luna decembrie școlile vor primi 9.107 tablete, 558 laptop-uri, 252 calculatoare, 293 camere, 168 de proiectoare, 172 de ecrane de proiecție, 70 routere wireless și sistem de management pentru echipamentele IT achiziționate:

Pe toată perioada cât voi fi primarul dumneavoastră, învățământul va rămâne o prioritate pentru mine. Pe lângă resursele alocate din bugetul local unităților de învățământ voi căuta continuu surse alternative  de finanțare pentru îmbunătățirea condițiilor de desfășurare a actului de învățământ. 
Un astfel de proiect în curs de implementare este proiectul „E-EDUCAŢIE în unitățile din învățământul preuniversitar din Municipiul Slatina”, Cod SMIS 144560, finanțat prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.
Valoarea totală a proiectului este de 19.071.477,43 lei și are drept scop asigurarea procesului de învățare în mediul on-line în 14 unități de învățământ preuniversitar de stat din Municipiul Slatina prin dotarea cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor școlare, precum și a altor echipamente/dispozitive electronice, achiziționate în 5 loturi. Cele 14 unități de învățământ care vor beneficia de echipamente sunt: toate școlile gimnaziale și 6 licee și colegii din municipiu. Numărul și tipul de echipamente a fost stabilit la depunerea proiectului, în funcție de nevoile identificate de fiecare unitate de învățământ.
În luna decembrie va începe livrarea echipamentelor achiziționate prin 4 loturi de achiziție din cele 5 lansate, iar unitățile de învățământ vor primi 9.107 tablete, 558 laptop-uri, 252 calculatoare, 293 camere, 168 de proiectoare, 172 de ecrane de proiecție, 70 routere wireless și sistem de management pentru echipamentele IT achiziționate.
Finanțarea asigurată prin proiect asigură cheltuieli zero pentru unitățile de învățământ beneficiare.” a transmis Moț.