Două creșe cu câte 100 de locuri, în Slatina

0
259

Reprezentanții Primăriei Slatina au anunțat vineri, 20 mai, că urmează să fie făcute studiile de fezabilitate, pentru construirea a două creșe.

Primarul Emil Moț a precizat că prin construirea celor două noi creșe, cu fonduri guvernamentale, vor fi create alte 200 de locuri pentru preșcolarii din oraș.

„Sunt și două creșe, care sunt depuse de Primăria Slatina la Ministerul Dezvoltării, noi am depus proiectele, urmează ca ei să facă studiile de fezabilitate și să implementeze. Avem terenul, avem tot. Sunt două noi crește, de dimensiuni mari, de 100 de locuri fiecare”, a spus Moț.

Primarul Slatina a dat asigurări că vor fi alocate fonduri fonduri pentru efectuarea de lucrări curente la unități de învățământ din municipiu, cuantumul acestora ridicându-se la aproximativ 15 – 17 milioane de lei anual.

„Sunt multe proiecte în domeniul educațional, anul acesta. Noi în fiecare an avem o medie de undeva la 15 – 17 milioane de lei pe tot ce înseamnă baza materială la școlile din Slatina. După cum știți, dacă am avea un buget, noi am reface fiecare școală în fiecare an, dar din păcate cum bugetele sunt așa cum sunt totuși Primăria Slatina reușește an de an să avem 15 – 17 milioane cheltuite pentru unitățile de învățământ prin care facem lucrări de reparații, ba de dotări de materiale, table inteligente, mobilier școlar, la unele școli chiar extinderi de clase și multe, multe alte lucrări care sunt necesare tuturor școlilor”, a adăugat edilul Emil Moț.