Demers pentru un sistem de transport inteligent în Slatina

1
231

Proiectul „Asigurarea infrastructurii integrate ITS la nivelul municipiului Slatina” va fi dezbătut în ședința CL Slatina de vineri, 13 mai, în vederea finanțării acestuia prin Planul Național de Redresare și Reziliență, din Componenta C1- -Fondul local – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde. Valoarea proiectului este de 1.075.000 euro, fără TVA. Cheltuielile neeligibile ale proiectului, dar și celelalte ce apar pe parcursul derulării proiectului vor fi asigurate din bugetul local.

Perioada de implementare a activităților proiectului nu va depăși data de 30 iunie 2026 și se va menține obligatoriu investiția după finalizarea implementării proiectului, minim 5 ani de la efectuarea plații finale, în administrarea Municipiului Slatina.

Prin acest proiect, municipalitatea își dorește ca mobilitatea la nivelul orașului să fie sustenabilă, toate componente și sistemele urmând să fie integrate în cadrul unor platforme hardware și software noi.

Proiectul propus are titlul ,,Asigurarea infrastructurii integrate ITS la nivelul municipiului Slatina’’ și are ca principal obiectiv dezvoltarea unui sistem integrat de management al mobilității la nivelul municipiului și zonei urbane funcționale care să includă, pe lângă sistemele deja implementate sau în curs de implementare, și sistemul inteligent de management al parcărilor.

Concret, proiectul va avea următoarele componente:

– Realizarea (proiectarea și implementarea) unei platforme hardware/software de Mobility as a Service (MaaS) pentru integrarea sistemelor de transport și furnizarea soluțiilor de mobilitate multi-modală. În această platformă vor fi integrate, în primă fază, cel puțin următoarele sisteme: sistemul de management al traficului, sistemul de management al transportului public (componenta de informare a călătorilor și cea de e-ticketing), sistemul de închiriere biciclete (cu posibilitatea extinderii la trotinete și biciclete electrice), sistemul de stații de încărcare vehicule electrice și sistemul inteligent de management al parcărilor.
Pentru aceste sisteme integrate se vor avea în vedere cel puțin următoarele: informarea cu privire la disponibilitate serviciului oferit (inclusiv rezervarea acestuia) și integrarea tarifară (oferirea unui tarif unic care include mai multe servicii furnizate de sistemele integrate în platforma MaaS).

– Realizarea (proiectarea și implementarea) unui sistem inteligent de management al parcărilor cu următoarele componente: rețea de senzori (inclusiv camere video) pentru monitorizarea locurilor de parcare, sistem de gestiune a locurilor de parcare, sistem de plată pentru serviciile de parcare, sistem de restricționare a accesului la locurile de parcare, sistem de informare și rezervare a locurilor de parcare, componenta de interfațare și integrare cu alte sisteme (la nivel software API, hardware – interfețe și module de interfațare).

1 COMENTARIU

 1. Uraaaaaaaa. Traiasca dl. Primar&comp…
  Cu doua strazi pline de gropi si capace de canal, cu o ,,varianta Oituz,, sub orice critica DE ZECI DE ANI, cu un volum foarte redus de calatori (vad cate doi-trei calatori in noile autobuze LUATE CU BANI MUUUUUUULTI DE TOT) punctam cresterea nivelului de trai in mun. Slatina si ne laudam cu aceste realizari de….c…..t!
  Domnilor conducatori-la toate nivelurile- cresterea nivelului de trai se rezuma la …BUZUNAR: la ce mai ramane in buzunar dupa ce ne platim taxele, impozitele, curentul, gazul, abonamentele, medicamentele, chiriile, scolile copiilor, amenzile etc..etc…
  VOI TRAITI IN ALTA LUME????
  V-ATI INTREBAT CUM TRAIESTE UN PENSIONAR CU 1000 LUNAR?
  DAR UN SALARIAT CU SALARIUL MINIM PE ECONOMIE?
  Asadar, luati autobuse noi, inteligente, daca s-ar putea fara sofer, din cumpararea carora CINEVA se alege cu comisioane grase (financiar) si lasati preocuparea pentru zecile de mii de oameni nevoiasi din mun. Slatina….
  Veniti , ca milogii, sa cersiti voturile, sa promiteti iar malai, zahar si ulei si o petrecere campeneasca la Cacana de 1Mai capitalist (de pe la 18oo si ceva!!!!).
  Lasati oamenii sa moara intr-un spital DE EVUL MEDIU, sa bea apa maro de la robinet, platita la tarife dintre cele mai mari din Romania!
  Lasati mizeria sa predomine municipiul pe la toate scarile de blocuri, lasati organele platite din bani publici(Politia Locala) sa dormiteze alene…la umbra unui tei batran!!!!
  RUSINE, DOMNILOR…Sunt scarbit de ceea ce vad si aud ca se intampla in jurul meu in mun. Slatina……
  SA NU CREDETI CA NU SE STIE…UNDE TREBUIE!
  FIECARE VA RASPUNDE CANDVA PENTRU CEEA CE ,,GASCA,, FACE ACUM……
  Nu mai aveti respect, rusine si nici credinta in Dumnezeu desi aveti , fiecare copii si parinti!!!
  SA VA DEA DUMNEZEU DUPA SUFLET, LA FIECARE….AMIN!

Comments are closed.