Comisia de recepție de la CNAIR va inspecta tronsonul de la Balș ce va fi inaugurat astăzi

0
229

Centura Balșului, ce face parte din Drumul Expres Craiova-Pitești, va fi deschisă circulației astăzi, 21 aprilie.

Înainte de inaugurare, o comisie din cadrul CNAIR va inspecta tronsonul de 16 kilometri dintre nodurile Balș Vest (Spineni) și Slatina Vest (Piatra-Olt/Găneasa).

„Astăzi se inaugurează DEx12 Balș Vest-Slatina Vest. În jurul orei 13:00 comisia de recepție din partea CNAIR va sosi pe tronson pentru procedurile care se vor întinde pe mai multe ore. Din experiența noastră, traficul pe cei aproximativ 16 km dintre nodul Balș Vest (Spineni) și Slatina Vest (Piatra Olt/Găneasa) se va deschide abia pe seară, nu mai devreme de ora 17:00, probabil în jur de 18:00. Vă rugăm nu forțați intrarea pe lot!”, au transmis reprezentanții Asociației Pro Infrastructură.

Șoferii trebuie să știe că viteza maximă permisă pe Centura Balșului va fi de 100 km pe oră, urmând ca ea să crească apoi la 120, după ce Președintele va promulga legea adoptată de parlamentari.

„Viteza maximă permisă va fi de 100 km/h, urmând ca ea să fie crescută la 120 km/h după ce președintele Iohannis va promulga legea adoptată deja de Parlament. Estimăm în câteva săptămâni, maxim o lună. Oricum, recomandăm ca șoferii să circule foarte atent, cu maxim 100 km/h, deoarece pe drum pot exista animale și unele resturi de materiale care au scăpat vigilenței constructorului”, mai arată sursa citată.