CJ Olt, sprijin pentru patru primării

0
541

Consilierii județeni au aprobat în ședința de miercuri, 30 martie, cota de șase la sută din impozitul pe venit pe anul 2022 pentru rezolvarea unor probleme cu care se confruntă localitățile Balș, a primit trei miliarde lei, Crâmpoia (opt miliarde lei), Rusănești (cinci miliarde) și Slătioara (cinci miliarde). 

Astfel, CJ Olt a alocat bani Primăriei Rusănești care trebuie să refacă școala din localitatea ce a fost grav afectată de un incendiu, dar și Primăriei Slătioara, care trebuie să continue lucrările de reabilitare la baraj. Totodată, Primăria Balș va primi bani pentru întocmirea documentației tehnice pentru PNRR.

„Am avut o rectificare de buget a CJ Olt, o singură procedură, mutarea între capitole în cadrul CJ Olt. Din cota rămasă de șase la sută, pentru că mare parte din ea a fost repartizată de la începutul anului, atunci când s-a făcut bugetul atât la CJ Olt, cât și la UAT-urile din județul Olt. Astăzi, au fost patru localități care au primit bani, sunt localități care au anumite probleme ce au apărut pe parcurs și atunci a trebuit să intervenim. Printre ele este vorba despre finanțarea drumului pe barajul Slătioara, astfel încât să finalizeze Primăria Slătioara lucrările. Chiar dacă nu este drum județean este un drum de importanță județeană, pentru că foarte multă lume pe acolo iese și intră în Slatina, în capitala județului. De asemenea, avem Rusănești, unde școala cu clasele primare a luat foc și trebuie să construiască alta sau să o refacă pe aceea, eu am văzut cum arată școala aia și trebuie să-l ajutăm pe primarul localității. Mai sunt alte două localități care au primit bani, fiind tot situații deosebite”, a declarat președintele CJ Olt, Marius Oprescu.