Centru nou de îngrijire şi asistenţă socială la Fălcoiu, construit de Consiliul Județean Olt

0
290

Consilierii județeni au aprobat, în ședința ordinară din luna august, documentaţia tehnico-economică pentru construirea unui nou centru de îngrijire şi asistenţă socială, în comuna Fălcoiu.

Investiţia va fi realizată cu fonduri din bugetul propriu al Consiliului Judeţean (CJ) Olt şi se ridică la aproximativ 24 de milioane de lei, inclusiv TVA.

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat că actualul imobilul în care funcţionează centrul de la Fălcoiu nu mai corespunde normelor.

„Este o investiție nouă. Așa cum știți, la Fălcoiu, prin Direcția Generală de Asistență Socială avem un cămin de bătrâni care funcționează într-o clădire istorică, într-un conac ce nu mai corespunde cerințelor. Ne-am hotărât ca decât să încercăm să o reabilităm, mai bine să construim o clădire nouă, astfel încât să asigurăm condițiile necesare unui trai decent pentru bătrânii din acel complex”, a declarat Marius Oprescu.

Şeful administrație județene a mai spus că investiţia se va derula pe parcursul mai multor ani.

„ Este vorba despre o investiție de peste 23 de milioane de lei.  Direcția de Asistență Socială va scoate la licitație acest centru. O să încercăm să finanțăm investiția în doi-trei ani, pentru că nu este o investiție mică și necesită o sumă importantă. Pentru clădirea veche, vom discuta cu cei de la Muzeul Județean dacă putem să o restaurăm și să îi dăm o altă destinație”, a conchis Oprescu.