Caracalul va avea un centru de colectare prin aport voluntar

0
982

Cu toții ne dorim un oraș mai curat, mai verde, mai sănătos. În acest sens, o altă veste bună pentru locuitorii municipiului Caracal este proiectul în valoare de aproximativ 1 milion de euro privind înființarea unui centru de colectare separată a deșeurilor menajere, din acest an.

Prin această investiție autoritățile locale au în vedere dezvoltarea unui management mai eficient al deșeurilor. Scopul este acela de a încuraja și a susține colectarea separată.

La Centru de Aport Voluntar pot fi depozitate deșeuri menajere ce nu pot fi colectate în pubelele individuale.

Caracalenii pot duce singuri la acest centru de colectare inclusiv deșeurile provenite din construcții și demolări, fără a plăti niciun ban. Mai pot fi depozitate deșeuri verzi, lemnul, hârtia, cartonul, metal, sticla, textile, anvelope, deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii uzate și deșeuri periculoase.
În cazul celor foarte voluminoase, cetățenii pot apela la serviciile unei firme de salubritate, dar contra cost.

Când am venit în primărie în anul 2020 prima factură de care m-am lovit a fost de 1.560 tone deșeu menajer. Cu greu am introdus sistemul de reciclare. În prezent oscilăm între 650-750 tone de deșeu menajer pe lună. 
Proiectul privind colectarea selectivă a gunoiului este un proiect la care țin foarte mult alături de proiectul privind insulele ecologice. Aceste două proiecte contribuie semnificativ la curățenia în oraș”, a afirmat edilul orașului Ion Doldurea.

Intenția autorităților locale este de a rezolva problema gunoaielor care se aruncă la periferia orașului.

Marilena Vasile