ANI: Primarul de la Drăghiceni, Ovidiu Filip, conflict de interese

0
307

Ovidiu Florin Filip, primarul de la Drăghiceni și fost viceprimar al comunei, a fost găsit în conflict de interese administrativ de către Agenția Națională de Integritate (ANI). În calitatea de viceprimar a prelungit un contract soției sale.

„În perioada exercitării mandatului de viceprimar, a semnat la dat de 1 noiembrie 2018 o Dispoziție referitoare la prelungirea contractului individual de muncă încheiat între CL Drăghiceni și soția persoanei evaluate și Actul adițional la acest contract, încălcând astfel prevederile art.70, art.71 și art 76, alin 1 și alin. 2 din Legea nr. 161/2003”, se arată în decizia ANI.

Filip a precizat că nu avea cine să semneze acel contract pentru soția sa, pentru că în perioada respectivă nu avea viceprimar. Primarul se consideră nedreptățit și se va adresa instanței.

„La mine nu a  ajuns nimic, probabil o să vină. Voi ataca în instanță. De ce să-mi pierd funcția de primar!? Când rămâne definitivă hotărârea, poate câștig în instanță, poate nu câștig, atunci vedem. Este un proces de durată, de trei-patru ani, sunt termene și la șase-șapte ani de zile. Am semnat o prelungire, era angajată și când am preluat atribuțiile de primar am semnat o prelungire de contract. Era asistent personal la o persoană cu handicap. Pe motivul acesta este dosarul. Eu nu eram primar, aveam atribuții de primar, nu eram primar atunci. Nu aveam viceprimar, nu avea cine să semneze în locul meu, eram singur, nu aveam cui să deleg atribuțiile. Dosarul este mai vechi”, a spus Filip, actualul primar al comunei.

În ultimii ani, știri despre Primăria Drăghiceni au făcut înconjurul țării, și asta nu pentru că primarii au derulat proiecte de răsunet, care au transformat comuna în bine, ci din cauza scandalurilor. La capitolul proiecte, Primăria Drăghiceni este codașă, adică nu s-a făcut nimic, în ultimii ani.

Un scandal de răsunet a avut loc în primăvara anului 2017, când primarul comunei Drăghiceni, Ștefan Viorel Șoancă, a fost reţinut pentru abuz în serviciu şi delapidare. Polițiștii au organizat atunci percheziții la Primăria Drăghiceni şi la administratorii unor firme care au avut relaţii contractuale cu instituţia publică.

Dosarul în care este implicat Viorel Șoancă se află pe masa judecătorilor de la Judecătoria Caracal, un nou termen fiind stabilit pentru 14 octombrie.