A FOST INAUGURAT CEL MAI MODERN PARC DIN SLATINA

0
2187

Primarul Slatinei, Emil Moț, a inaugurat, vineri, Parcul Tineretului care a fost construit pe locul fostei Unități Militare. Investiția a costat 13 milioane de lei și a fost făcută cu bani din bugetul local.

Copiii din Slatina au la dispoziţie, începând de vineri, cel mai modern loc de joacă din oraș, în care instalaţiile de distracţie pentru cei mici sunt îmbinate în mod plăcut cu spaţii verzi, bănci, trotuare pavate, piste de tartan pentru alergare, grupuri sanitare, iluminat arhitectural, iluminat pietonal și nu mai puțin de 386 de arbori plantați.

Sute de copii, însoţiţi de părinţi şi bunici, au fost prezenţi la inaugurarea acestui spaţiu dedicat lor. Cu o suprafață totală de 32.000 metri pătrați, noul Parc al Tineretului oferă locuitorilor din municipiu, și nu numai, multiple posibilități pentru activități sportive și de petrecere a timpului liber.

La inaugurarea Parcului Tineretului alături de edilul șef al municipiului Slatina, Emil Moț, au mai participat președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, viceprimarii Gigi Ernest Vîlceleanu și Claudiu Stăncioiu, dar și reprezentanți din staful primăriei.

Primarul municipiului Slatina și șeful administrației județene, au stat de vorbă cu oamenii, care le-au mulțumit și i-au felicitat pentru această investiției.  Sunt foarte bucuros pentru că am reușit să inaugurăm cel mai mare parc din Slatina. Muncim de un an, de anul trecut, ca să putem să facem acest lucru, chiar dacă perioada de execuție era de doi ani noi ne-am mobilizat și am vrut să dăm cât mai repede această bucată de RAI. Pot să spun că foarte mulți slătineni apreciază lucrul acesta. Iată că am reușit. Mai sunt mici retușuri de făcut, dar nu este nicio problemă o să le facem și pe acelea însă astăzi toți slătinenii ne vom bucura de această frumusețe, de noul parc numit Parcul Tineretului, după cum slătinenii noștri au decis și de strada de lângă pe care o vom numi strada Eroilor, acesta fiind voința slătinenilor. Este o investiție 100 la sută a Primăriei fără alte ajutoare din altă parte, a spus primarul municipiului Slatina, Emil Moț.

Despre ideea construirii unui parc pe locul fostei Unități Militare și lungul drum al realizării acestui obiectiv de investiții, edilul șef al municipiului Slatina a explicat: Trei ani de zile sunt de la idee și aici Marius (n.red. președintele Consiliului Județean Olt) este lângă mine și ne-am sfătuit amândoi și chiar am avut multe zile în care ne-am și contrazis să zic așa, ce facem , cum facem și până la urmă împreună am reușit să realizăm acest parc. Deci trei ani de la idee, de la studii de fezabilitate, de la proceduri de licitație și de la lucrare efectivă și încă o dată vreau să vă spun lucrarea trebuia să fie finalizată tocmai la anul, dar aici și noi și constructorul ne-am dat toată silința și am reușit să terminăm în mai puțin de un an, a adăugat Moț.

Președintele Consiliului Județean consideră că acest obiectiv de investiții reprezintă cartea de vizită a primarului Emil Moț. Șeful administrației județene este convins că, în următoarea perioadă, locuitorii municipiului Slatina se vor putea bucura și de alte investiții.

Acest parc consider că este o carte de vizită a primului mandat a lui Emil Moț. Așa cum știți această idee a Parcului de la Unitatea Militară a plecat încă din perioada campaniei electorale trecute în condițiile în care Emil era doar candidat. Îl felicit pentru această realizare. Este o realizare foarte bună. A durat trei ani, dar așa cum știți toate proiectele în România durează foarte mult, de la ideee până să reușești să le pui în practică. Vin din administrație publică și știu ce înseamnă astfel de proceduri, să știți că au fost realizate chiar repede. Urmează alte lucruri pentru slătineni. Sperăm ca într-un timp foarte scurt toată munca de trei ani a primarului Slatinei să se vadă și aceste  lucruri să ajungă la finalitate. Vorbim de parcuri, vorbim de parcări, de foarte multe investiții pe care Primăria Slatina le-a avut în aceșți trei ani în studii și în proiectare și care vor deveni realitate în următoare perioadă. Îl felicit pe domnul primar pentru acest parc și la cât mai multe realizări în Slatina, a declarat Oprescu.