500 de lei taxa pentru recuperarea mașinilor parcate neregulamentar, în Slatina

0
675

Regulamentul privind activitatea de ridicare, transport, depozitare și restituire a vehiculelor parcate neregulamentar pe partea carosabilă din Slatina va fi modificat, urmând ca tarifele de recuperare a mașinilor să crească.

Astfel, tariful pentru recuperarea unei mașini ce a fost ridicată, transportată și depozitată va crește de la 300 de lei la 500 de lei. Dacă proprietarul se prezintă la locul ridicării, iar mașina este deja pe platforma de transport, acesta are posibilitatea să plătească o taxă de 200 de lei, iar vehiculul nu va mai fi transportat în depozitul special amenajat în incinta fostului Liceu de Construcții din Slatina. Pentru fiecare zi în care mașina stă depozitată în parcarea DASIP Slatina, proprietarul va fi nevoit să plătească o taxă de 50 de lei.

Vor putea fi ridicate și mașinile staționate neregulamentar pe spațiile verzi, în parcările de reședință, scuaruri și pe locurile de parcare destinate persoanelor cu handicap.

Prin această decizie, municipalitatea încearcă să descurajeze parcările neregulamentare care încurcă traficul și aduc neplăceri pietonilor.

Proiectul de hotărâre se află în transparență decizională, va fi dezbătut în ședința publică a Consiliul Local Slatina, iar cel mai probabil va fi pus în aplicare la începutul anului viitor.