Ziua NATO, la Slatina

0
375

Ziua NATO este aniversată în prima duminică a lunii aprilie din fiecare an, fiind declarată „sărbătoare publică dedicată democraţiei şi spiritului european şi euroatlantic”. În acest an, se celebrează o dublă aniversare: 20 de ani de la aderarea României la NATO şi 75 de ani de la înfiinţarea Alianţei Nord-Atlantice.

Și la Slatina,  pe platoul din fața Prefecturii Olt, s-a desfășurat un ceremonial militar cu prilejul acestei zile.

La eveniment au fost prezenți prefectul de Olt Mario De Mezzo, subprefectul Cosmin Floreanu, Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, Ionuț Ivan, vicepreședinte CJ Olt, Gigi Ernes Vîlceleanu, viceprimarul municipiului Slatina, senatorul Liviu Voiculescu, deputații Marius Iancu și Emil Albotă.

Ziua NATO reprezintă un eveniment de referinţă pentru societatea românească, din perspectiva statutului României de aliat NATO și a semnificațiilor asociate acestui moment. Este o sărbătoare publică dedicată democraţiei și spiritului european şi euro-atlantic. La 20 ani de la arborarea drapelului național în fața sediului NATO, Alianța Nord-Atlantică rămâne principalul garant al apărării și securității României și un liant permanent cu o comunitate de 32 de state care împărtășesc aceleași valori și un angajament ferm față de libertate și democrație. Cu această ocazie, duminică, 7 aprilie 2024, în Garnizoana Slatina a fost organizat un ceremonial militar în cadrul căruia au fost înălțate pe catargul de pe platoul din fața Prefecturii Olt și la sediul Centrului Militar Județean Olt drapelele României și NATO, în acordurile imnului național al României și ale Imnului Alianței Nord-Atlantice”, a declarat maior Marius Bordencea, reprezentant CMJ Olt.