SE CONSTRUIESC STATIILE DE TRATARE A APEI „NICOLAE BĂLCESCU” ȘI „SALCIA”

0
269
Aproximativ 52 milioane de lei, fonduri europene, va investi Compania de Apă Olt pentru îmbunătățirea calității apei distribuite cetățenilor din municipiul Slatina, prin reabilitarea și modernizarea Stațiilor de Tratare Apă „Nicolae Bălcescu” și „Salcia”.
Contractul de lucrări „Echiparea stațiilor de tratare apă potabilă ale Municipiului Slatina cu filtre de potabilitate a apei” este una dintre cele mai importante investiții din cadrul proiectului cu finanțare europeană nerambursabilă „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014-2020”, Cod SMIS 2014+133612.

Cele doua stații de tratare vor fi extinse și reabilitate și vor fi dotate cu echipamente performante pentru tratarea și monitorizarea calității apei potabile.
La Stația de Tratare Apă „Nicolae Bălcescu” se construiesc bazinul de contact cu clorul, clădirea de tratare, bazinul de retenție și camera de încărcare și monitorizare.
La Stația de Tratare Apă „Salcia” se construiesc bazinele de contact cu clorul și cel de retenție, camera de vane și camera de încărcare și monitorizare.
Investiția Companiei de Apă Olt în cele două stații de tratare a apei din municipiul Slatina va rezolva cea mai mare problemă legată de calitatea apei – turbiditatea.
Apă extrasă va trece printr-un întreg proces de potabilizare, în stațiile de tratare, adevărate uzine care vor aduce la robinetele slatinenilor apă mult mai bună!” a declarat Cătălin Ușurelu, directorul general CAO.