ZECE FIRME DIN OLT ÎȘI CUMPĂRĂ MAȘINI NOI PRIN PROGRAMUL RABLA. CARE SUNT ACESTEA

0
461

Administraţia Fondului de Mediu a publicat recent o nouă listă cu persoanele juridice aprobate în cadrul Programelor Rabla şi Rabla Plus.

Din judeţul Olt, în această etapă, o singură firmă a depus cerere şi a fost acceptată în Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional (Programul Rabla și Rabla Plus) pentru achiziţia a două autovehicule. Este vorba despre firma Daniela Robis Trans SRL din Corabia care va beneficia de o finanțare totală de 51.500 de lei pentru achiziționarea a două mașini noi din care una electrică.

De altfel, în ședința comitetului de Avizare din data de 14 septembrie 2020, au mai fost acceptate 143 dosare pentru 246 autovehicule și o contestație pentru un autovehicul în cadrul Programului Rabla și 83 dosare pentru 189 autovehicule, dintre care 138 pur electrice și 51 autovehicule electrice hibride pentru Programul Rabla Plus.

Potrivit situaţiei prezentate de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), până în prezent zece societăți din Olt au primit undă verde pentru a-și cumpăra mașini noi. Astfel, prin programul Rabla Plus, Leon Shaorma& Burger SRL din Slatina va beneficia de o finanțare de 90.000 de lei pentru achiziționarea a două auto electrice, Mar Construct Transport din Beria de Jos va primi o finanțare de 90.000 de lei pentru înnoirea parcului auto cu două autovehicule electrice, în timp ce firma Daniela Robis Trans SRL din Corabia va primi 45.000 de lei pentru cumpărarea unui autovehicul electric.

În ce privește Programul Rabla, nouă firme din Olt vor primi finanțare pentru achiziționarea de autovehicule. Este vorba despre Leon Shaorma& Burger SRL din Slatina care va primi 13.000 de lei pentru achiziția a două autoturisme, Astra Trans SRL-10.000 de lei pentru achiziția unui autovehicul, Ecomineral Grup SRL din Slatina -7.500 de lei pentru un autovehicul, Tematic Even Green SRL din Slatina -7.500 de lei pentru un autoturism, Condor Păduraru SRL din Slatina-7.500 de lei pentru un autovehicul , S.C Uniconfex Exim SRL din Slatina – 6.500 de lei pentru un autoturism, Secția de Proiectare SRL din Slatina – 6.500 de lei pentru un autovehicul Metaltrans SRL din Slatina – 6.500 de lei pentru un autoturism și Daniela Robis Trans SRL -6.500 de lei pentru un autoturism.